Μουσικη

Kings Of Leon: Νέο τραγούδι, νέο άλμπουμ, νέα εταιρεία

Το πολυβραβευμένο συγκρότημα ανήκει στο δυναμικό της Universal Music Group

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kings Of Leon: Το νέο τους άλμπουμ «Can We Please Have Fun» κυκλοφορεί στις 10 Μαΐου από τη Universal - Στη δημοσιότητα τo single «Mustang»
© PRESS

Kings Of Leon: Το νέο τους άλμπουμ «Can We Please Have Fun» κυκλοφορεί στις 10 Μαΐου από τη Universal - Στη δημοσιότητα τo single «Mustang»

Το πολυβραβευμένο συγκρότημα των Kings of Leon, με τις πάνω από 20 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων σε ολόκληρο τον κόσμο, ανήκει πλέον στο δυναμικό της μεγαλύτερης δισκογραφικής εταιρείας παγκοσμίως, της Universal Music Group. Μέσα από αυτήν, οι Kings of Leon ετοιμάζονται για την κυκλοφορία του 9ου συνολικά studio album τους με τίτλο “Can We Please Have Fun”. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 10 Μαΐου και το πρώτο δείγμα είναι το single “Mustang”, του οποίου το βιντεοκλίπ έχει σκηνοθετήσει ο Brook Linder (Arctic Monkeys, Nine Inch Nails, Beck κ.α.). Στην παραγωγή βρίσκεται για πρώτη φορά ο Kid Harpoon, γνωστός από τη συνεργασία του μεταξύ άλλων με τον Harry Styles. Το album θα κυκλοφορήσει από την Capitol Records, η οποία αποτελεί παράρτημα της Universal Music. Σύμφωνα με τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Caleb Followill, το “Can We Please Have Fun” είναι «το πιο διασκεδαστικό album του οποίου υπήρξε ποτέ μέρος».

Kings Of Leon - Mustang (Official Music Video)

Οι Kings of Leon ξεκίνησαν το 1999 από το Nashville του Tennessee και είναι ο ορισμός του συγκροτήματος «οικογένεια», καθώς αποτελούνται από τα αδέρφια Caleb, Jared και Nathan Followill, μαζί με τον ξάδερφο του Matthew με τον οποίο μοιράζονται το ίδιο επώνυμο. Πατέρας των τριών αδερφών ήταν ο Πεντηκοστιανός Ιεροκήρυκας Ivan Leon Followill, ο οποίος ταξίδευε στο Νότο με την οικογένει’α του πράττοντας τα καθήκοντά του. Το όνομα Leon ανήκε στον παππού τους και ήταν η έμπνευση για την ονομασία του γκρουπ. Έχοντας τη συγκεκριμένη καταγωγή, θα ήταν απίθανο να μην είχαν ως αρχικές επιρροές την πλούσια southern, bluegrass και blues κληρονομιά της περιοχής. Το πρώτο τους album κυκλοφόρησε το 2003 με τίτλο “Youth & Young Manhood” και συνδύαζε τις επιρροές αυτές με μια πιο μοντέρνα και alternative προσέγγιση. Κάπου ανάμεσα σε Free, ZZ Top και τους ιστορικούς 13th Floor Elevators, οι Kings of Leon έχτισαν σταδιακά το fanbase τους με αξιόλογες κυκλοφορίες, μέχρι την κορύφωση του 2008. Το “Sex on Fire” που βρίσκεται στο “Only by the Night” album εκείνης της χρονιάς, είναι με διαφορά το πιο δημοφιλές τραγούδι τους και ένα από τα δημοφιλέστερα rock τραγούδια της τελευταίας εικοσαετίας. Η συνέχεια έκτοτε και μέχρι σήμερα είναι εντυπωσιακή, ενώ στο σύνολο της καριέρας τους οι Kings of Leon έχουν κερδίσει 4 Grammy και 2 Brit Awards, έχοντας υπάρξει υποψήφιοι για 13 και 10 αντίστοιχα. Το ολοκαίνουριο “Can We Please Have Fun” τους βρίσκει με νέα δισκογραφική στέγη και έτοιμους για μια ακόμα περιοδεία.

Το tracklist του επερχόμενου album είναι το εξής:

  1. Ballerina Radio
  2. Rainbow Ball
  3. Nowhere to Run
  4. Mustang
  5. Actual Daydream
  6. Split Screen
  7. Don't Stop the Bleeding
  8. Nothing to Do
  9. M Television
  10. Hesitation Gen
  11. Ease Me On
  12. Seen

Στο πλαίσιο της προώθησης του νέου δίσκου, οι Kings of Leon θα πραγματοποιήσουν περιοδεία που περιλαμβάνει 26 στάσεις, σε ΗΠΑ και Καναδά. Support θα είναι το μουσικό ντουέτο των Phantogram.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκάς Καρυτινός: Συνέντευξη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και διακεκριμένο μαέστρο.
Λουκάς Καρυτινός: Η όπερα είναι η καρδιά μου και η συμφωνική μουσική η σκέψη μου

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο διακεκριμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό μαέστρος, μιλάει για τη μουσική αλλά και την εκτός μουσικής ζωή, με αφορμή τη συναυλία στο Ηρώδειο στις 12 Ιουλίου, όπου θα διευθύνει την ΚΟΑ με σολίστ την Κάτια Μπουνιτιασβίλι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.