Μουσικη

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο Φρανκ Φάριαν - Ιδρυτής των Boney M.

Η πορεία του στη μουσική - Από την επιτυχία του «Daddy Cool» στο σκάνδαλο των Milli Vanilli

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φρανκ Φάριαν: Πέθανε ο ιδρυτής των Boney M. - Ο Γερμανός μουσικός παραγωγός βρισκόταν πίσω και από την καριέρα των Milli Vanilli.
Oι πρώην τραγουδίστριες των Boney M. Λιζ Μίτσελ και Μάρσια Μπάρετ με τον παραγωγό Φρανκ Φάριαν © EPA/Jens Kalaene

Φρανκ Φάριαν: Πέθανε ο ιδρυτής των Boney M. - Ο Γερμανός μουσικός παραγωγός βρισκόταν πίσω και από την καριέρα των Milli Vanilli.

Ο Γερμανός μουσικός παραγωγός Φρανκ Φάριαν, ιδρυτής του ντίσκο συγκροτήματος Boney M., πέθανε σε ηλικία 82 ετών, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Φρανκ Φάριαν: Πέθανε ο ιδρυτής των Boney M. - Ο Γερμανός μουσικός παραγωγός βρισκόταν πίσω και από την καριέρα των Milli Vanilli.
Ο Φρανκ Φάριαν άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών στο σπίτι του στο Μαϊάμι © Instagram/Boney M.

Όπως αναφέρει δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Τρίτη μέσω του πρακτορείου του, ο Φρανκ Φάριαν κατέληξε στο σπίτι του στο Μαϊάμι.

Φρανκ Φάριαν: Οι ντίσκο επιτυχίες των Boney M. και το σκάνδαλο Milli Vanilli

Οι Boney M., που σχηματίστηκαν το 1976 στο απόγειο της ντίσκο, είχαν μια σειρά από επιτυχημένα σινγκλ συμπεριλαμβανομένων των «Daddy Cool», «Rasputin» και «Rivers of Babylon».

Boney M. - Daddy Cool (Sopot Festival 1979)

Σε ένα εξίσου επιτυχημένο όσο και σκανδαλώδες επόμενο βήμα της καριέρας του, ο Φάριαν ίδρυσε το ντουέτο Milli Vanilli, το οποίο είχε εμπλακεί σε μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας, όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν είχαν τραγουδήσει ποτέ τους ούτε μια συλλαβή από δημοφιλή σινγκλ τους.

Η πορεία του Φρανκ Φάριαν στη μουσική βιομηχανία

Ο Φρανκ Φάριαν γεννήθηκε ως Φραντζ Ρόιθερ το 1941 στο Κιρν της νοτιοδυτικής Γερμανίας και εκπαιδεύτηκε ως σεφ, ενώ παράλληλα ακολούθησε μουσική καριέρα, πρώτα ως τραγουδιστής και μετά ως παραγωγός.

Συνεργάστηκε επίσης με τους Meat Loaf και τον Στίβι Γουόντερ και αναφέρεται ότι έχει πουλήσει περίπου 800 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Milli Vanilli - Girl You Know It's True

Το 1990, ο Φάριαν ενεπλάκη στο σκάνδαλο των Milli Vanilli, όταν ομολόγησε ότι δεν είχαν τραγουδήσει οι ίδιοι στους δίσκους τους.

Το δίδυμο, που σημείωσε πολλές επιτυχίες στα τέλη της δεκαετίας του 1980, αργότερα υποχρεώθηκε να επιστρέψει το βραβείο Grammy που του απονεμήθηκε στην κατηγορία καλύτερου νέου καλλιτέχνη.

Το 2022, ο Φάριαν αποκάλυψε ότι είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς και του είχε τοποθετηθεί μια βαλβίδα χοίρου, η οποία είπε ότι του έσωσε τη ζωή.

(Με πληροφορίες του BBC News)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκάς Καρυτινός: Συνέντευξη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και διακεκριμένο μαέστρο.
Λουκάς Καρυτινός: Η όπερα είναι η καρδιά μου και η συμφωνική μουσική η σκέψη μου

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο διακεκριμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό μαέστρος, μιλάει για τη μουσική αλλά και την εκτός μουσικής ζωή, με αφορμή τη συναυλία στο Ηρώδειο στις 12 Ιουλίου, όπου θα διευθύνει την ΚΟΑ με σολίστ την Κάτια Μπουνιτιασβίλι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.