Μουσικη

Έφυγε από τη ζωή ο DJ και παραγωγός Silent Servant

Ο John Juan Mendez άφησε την τελευταία του πνοή

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφυγε από τη ζωή ο DJ και παραγωγός Silent Servant

Πέθανε ο DJ και μουσικός παραγωγός Silent Servant - Δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα η αιτία του θανάτου του

Η είδηση έγινε γνωστή από το γνωστό περιοδικό για την ηλεκτρονική μουσική Resident Advisor, ύστερα από email που έστειλε η Triangle Agency, εταιρεία που είχε αναλάβει το management του Silent Servant. Ο John Juan Mendez, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, άρχισε να κάνει dj sets σε ηλικία 16 ετών, ενώ μέχρι και τον θάνατο του είχε πάνω από 28 χρόνια καριέρα και εμπειρίας.

Γεννημένος στη Γουατεμάλα, ο John Juan Mendez μεγάλωσε στο Westminster της California. Τα πρώτα ακούσματα του ήταν συγκροτήματα όπως The Smiths, The Cure, New Order και Sonic Youth, ωστόσο από πολύ νωρίς ήρθε σε επαφή με τη Rave σκηνή του Los Angeles. Κάπως έτσι αγάπησε την ηλεκτρονική μουσική. Η πρώτη του κυκλοφορία ήταν το 12ιντσο “The Silent Morning” του 2006, μέσω της εταιρείας Sandwell District, της οποίας ο Silent Servant ήταν επίσης τεχνικός διευθυντής. Στη συνέχεια η μουσική του κυκλοφόρησε από εταιρείες όπως η Cititrax και η Hospital Productions, με την τελευταία να κυκλοφορεί πολυτελείς εκδόσεις βινυλίου με τη μουσική του.

Εκτός των άλλων, ο Silent Servant είχε ταλέντο και εμπειρία στην τέχνη της φωτογραφίας. Ήταν επίσης μεγάλος οπαδός του new wave και της industrial μουσικής, ενώ διατηρούσε μηνιαίο ραδιοφωνικό show.

Η αιτία θανάτου του δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, ωστόσο φημολογείται πως ο Mendez, η σύντροφος του Simone Ling, και ο Luis Vasquez των The Soft Moon, πέθαναν στο ίδιο περιστατικό.

Με την αναγγελία της απώλειας του Silent Servant, τα social media γέμισαν με tributes και αποχαιρετιστήρια posts προς τον καλλιτέχνη.

We are deeply saddened to learn about the tragic passing of John Juan Mendez, aka Silent Servant, his wife Simone Ling...

Posted by Tresor Berlin on Friday, January 19, 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκάς Καρυτινός: Συνέντευξη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και διακεκριμένο μαέστρο.
Λουκάς Καρυτινός: Η όπερα είναι η καρδιά μου και η συμφωνική μουσική η σκέψη μου

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο διακεκριμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό μαέστρος, μιλάει για τη μουσική αλλά και την εκτός μουσικής ζωή, με αφορμή τη συναυλία στο Ηρώδειο στις 12 Ιουλίου, όπου θα διευθύνει την ΚΟΑ με σολίστ την Κάτια Μπουνιτιασβίλι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.