Μουσικη

To Plisskën Festival γιορτάζει στις 4 και 5 Δεκεμβρίου

Συναυλιακό διήμερο με εκρηκτικό line-up σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
82514-166337.jpg

To Plisskën γιορτάζει τέσσερα χρόνια το προσεχές σαββατοκύριακο, έχοντας διαγράψει πορεία τόσο αξιοσημείωτη, ώστε η φήμη του να ξεπερνά πλέον τα γεωγραφικά όρια της Ελλάδας.

Υποψήφιο για δεύτερη συνεχή χρονιά ως Βest Indoor Festival στα European Festival Awards και βραβευμένο με το Α Greener Festival Award, το διακεκριμένο φεστιβάλ έχει ήδη φιλοξενήσει 80 διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες, ωστόσο επιφυλάσσει τα δυνατότερα ονόματα για τη φετινή διοργάνωσή του.

Swans, Simian Mobile Disco, Lee «Scratch» Perry, Son Lux και The Bug συναπαρτίζουν ένα άρτιο line-up, που δείχνει το δρόμο στη συναυλιακή παραγωγή της χώρας μας, για το πώς μπορούν να προσελκύονται ετερόκλητα ακροατήρια μπροστά στην ίδια σκηνή με πρωτότυπους τρόπους.

Από το υπνωτικό dub του Lee Perry και το ερεβώδες βιομηχανικό dubstep του Kevin Martin, έως την αναλογική electronica των Simian Mobile Disco και τις περιπετειώδεις ακροβασίες του Ryan Lott ανάμεσα στο hip hop, την pop και το alternative, το Winter Plisskën 2014 διαθέτει κάτι για τον καθένα.

Προπάντων, διαθέτει τους Swans, την πιο χαρμόσυνα βάναυση μπάντα όλης της πλάσης, οι οποίοι επιστρέφουν κοντά μας με την ορμή υπερταχείας, ζεστοί ακόμη από τον ορυμαγδό του «To Be Kind». Διαβάστε εδώ την ενδεικτική πεντάστερη κριτική του Μάκη Μηλάτου, καθώς και μια αποκλειστική συνέντευξη του Michael Gira στον Δημήτρη Τζινούδη.

Ναι, είμαστε σφοδρά ερωτευμένοι με το φεστιβάλ αυτό, που φέρνει κοντά μας την αφρόκρεμα του παγκόσμιου ήχου.

info

Plissken Festival Athens & Thessaloniki Winter Edition. Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στην Ιερά Οδό (Ιερά Οδός 18 – 20) και Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στο Principal Club (Γεωργίου Ανδρέου 56, Θεσσαλονίκη).

http://plisskenfestival.gr/

Winter Plisskën Festival

Εισιτήρια: Aθήνα: 25 € (προπώληση), 30 € (ταμείο)- Θεσσαλονίκη: 20 € (early birds), 25 € (προπώληση), 30 € (ταμείο)

Προπώληση: Αθήνα: Viva.gr & τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Public

(on-line στο www.public.gr), Παπασωτηρίου, Ianos, Seven Spots, Reload Stores και 123tickets.gr.

Θεσσαλονίκη: Viva.gr & τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Public

(on-line στο www.public.gr), Παπασωτηρίου, Ianos, Seven Spots, Reload Stores, Musicland, Lotus Record Store, Stereodisc, Rover Bar και 123tickets.gr.

(Photo: Pinelope Gerasimou)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.