Μουσικη

«You' re beautiful»: Η ιστορία πίσω από το hit του Τζέιμς Μπλαντ, τα ναρκωτικά και το... stalking

Οι αποκαλύψεις για το Νο.1 του Billboard Hot 100, σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«You' re beautiful»: Η ιστορία πίσω από το hit του Τζέιμς Μπλαντ, τα ναρκωτικά και το... stalking

Τζέιμς Μπλαντ: Η ιστορία πίσω από το hit «You' re beautiful» - Οι αποκαλύψεις για το Νο.1 του Billboard Hot 100, σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες

Σχεδόν είκοσι χρόνια έχουν περάσει από την στιγμή που ο Τζέιμς Μπλαντ κυκλοφόρησε το τραγούδι «You're Beautiful», το οποίο έγινε γρήγορα ένα από τα πιο ρομαντικά κομμάτια παγκοσμίως.

Ακόμα και σήμερα, δύο δεκαετίες μετά, το τραγούδι θεωρείται all time classic ενώ ο Μπλαντ με αυτό έφτασε στο Νο. 1 του Billboard Hot 100, σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και μερικές ευρωπαϊκές χώρες.

James Blunt - You're Beautiful (Official Music Video) [4K]

Ο γνωστός τραγουδιστής, όμως, αποκάλυψε την πραγματική και απροσδόκητα κυνική ιστορία, που κρύβεται πίσω από το κορυφαίο τραγούδι, απογοητεύοντας πάρα πολύ κόσμο.

Ειδικότερα, το 2017 ο Μπλαντ μίλησε στη Huffington Post και αποκάλυψε πως τον δυσαρεστεί όταν κάποιοι αμφισβητούν την αληθινή ιστορία πίσω από το τραγούδι.

«Όλοι λένε, "Αχ, είναι πολύ ρομαντικό. Το θέλω για τραγούδι στο γάμο μου". Λοιπόν, δεν ξέρουν τι τους γίνεται», σχολίασε ο Τζέιμς Μπλαντ και συμπλήρωσε:

«Σου βάζουν αυτές τις ταμπέλες, όπως "Α, ο Τζέιμς Μπλαντ. Αυτός δεν είναι ένας γλυκανάλατος ρομαντικός;". Όχι, γαμ..ο, δεν είμαι. Το "You're Beautiful" δεν είναι ένα ρομαντικό τραγούδι. Μιλάει για έναν τύπο που βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών, έχει μαστ... όσο δεν πάει και βρίσκεται στο μετρό. Εκεί καταδιώκει (stalking) την κοπέλα ενός άλλου μέχρι που εκείνος εμφανίζεται μπροστά του. Αυτόν τον τύπο κανονικά θα έπρεπε να τον πάνε στο ψυχιατρείο ή στη φυλακή, είναι κάπως ανώμαλος».

Οι στίχοι, όμως, λένε αλήθεια και επιβεβαιώνουν τον Μπλαντ:

«My life is brilliant, my love is pure (Η ζωή μου είναι υπέροχη, η αγάπη μου αγνή) / I saw an angel of that I'm sure (είδα έναν άγγελο, γι' αυτό είμαι βέβαιος)/ She smiled at me on the subway, She was with another man (Μου χαμογέλασε στο μετρό, ήταν με έναν άλλον άντρα)/ But I won't lose no sleep on that, 'cause I've got a plan (Αλλά δεν θα χάσω τον ύπνο μου, έχω σχέδιο)/ You're beautiful, you're beautiful, You're beautiful, it's true (Είσαι όμορφη, είναι αλήθεια)/ I saw your face in a crowded place and I don't know what to do 'cause I'll never be with you (Είδα το πρόσωπό σου σε ένα μέρος με πολύ κόσμο και δεν ξέρω τι να κάνω επειδή δεν θα είμαι ποτέ μαζί σου)».

Πέρυσι, ο Μπλαντ επανήλθε με την ίδια ακριβώς ιστορία αλλά αυτή τη φορά παραδέχτηκε ότι ο τύπος στο μετρό, δεν ήταν άλλος από τον ίδιο και πως τους στίχους για το «You're Beautiful», τους έγραψε μέσα σε μόλις δύο λεπτά.

«Είμαι εγώ που παρακολουθώ την κοπέλα κάποιου άλλου στο μετρό ενώ είμαι μαστουρ..ένος», αποκάλυψε και έγινε viral στα social media με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν «φτηνό», «περίεργο» μέχρι και «φρικιό».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκάς Καρυτινός: Συνέντευξη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και διακεκριμένο μαέστρο.
Λουκάς Καρυτινός: Η όπερα είναι η καρδιά μου και η συμφωνική μουσική η σκέψη μου

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο διακεκριμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό μαέστρος, μιλάει για τη μουσική αλλά και την εκτός μουσικής ζωή, με αφορμή τη συναυλία στο Ηρώδειο στις 12 Ιουλίου, όπου θα διευθύνει την ΚΟΑ με σολίστ την Κάτια Μπουνιτιασβίλι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.