Μουσικη

Ο Nickodemus θα μοιραστεί το μουσικό του ταξίδι στο «Be My Guest» session

Ακούστε την εκπομπή του DJ Snatch στον Athens Voice 102.5 κάθε Σάββατο, 23:00-00:00

Λήδα Πυλαρινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Nickodemus: Ο DJ που φιλοξενείται στο ένθετο της εκπομπής του DJ Snatch «Be My Guest» στον Athens Voice Radio 102.5 το Σάββατο 22 Ιουλίου στις 23:00

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Athens Voice Radio 102.5 DJ Snatch (Στέλιος Καραβίτης) φιλοξενεί κάθε εβδομάδα στις 23:00-00:00 dj sets από αγαπημένους DJs, παραγωγούς, selectors από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο καινούργιο του ραδιοφωνικό ένθετο με τίτλο «Be My Guest». Καλεσμένος αυτό το Σάββατο 22 Ιουλίου στις 23:00 ο Nickodemus με το νέο του άλμπουμ «Soul & Science», λίγο πριν εμφανιστεί με τους Nu Genea, Joe Claussell και Marcellus Pittman στο Shapes Festival στην Ζάκυνθο.

Η μουσική ιστορία του Nickodemus

Με εμπειρία στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής που ξεκινά ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του '90, ο Nickodemus είναι ένας ταξιδιώτης στην καρδιά και ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ κόσμων, σκηνών και ανθρώπων. Κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης καριέρας του ως DJ και παραγωγός, έχει δημιουργήσει 5 άλμπουμ, 24 συλλογές σε συνεργασία με πρωτοποριακούς up και incoming παραγωγούς από όλο τον κόσμο και εκατοντάδες remixes. Έτσι σήμερα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ηγέτες της ηλεκτρονικής μουσικής. Οι παραγωγές του Nickodemus έχουν εξελιχθεί μέσα από την αλληλεπίδραση του και τον αμοιβαίο σεβασμό με παραγωγούς από όλες τις ηπείρους. Αυτό, άλλωστε, αποτυπώνεται αισθητά στα μουσικά στοιχεία που «μαγειρεύει» στο στούντιο του και τα οποία εκτείνονται από ηλεκτρονικούς μέχρι αφρικανικους και ανατολίτικους ήχους. Το τελευταίο του άλμπουμ, "Soul & Science", είναι μια συλλογική προσπάθεια με παλιούς και νέους φίλους του, ηχογραφημένο τόσο σε διάφορες χώρες κατά τη διάρκεια περιοδειών, όσο και στο στούντιο του και το σπίτι του.

Γιατί ο ήχος του Nickodemus έχει ξεχωρίσει 

Ο ήχος του Nickodemus συνδυάζει στοιχεία από τις συνεργασίες του και τις προσωπικές του δημιουργίες. Με την υποστήριξη εταιρειών Wonderwheel Recordings & Turntables on the Hudson Music, έχει κυκλοφορήσει σύγχρονους ήχους της βιομηχανίας, που εστιάζουν όμως και στην ανάπτυξη διαχρονικών παραγωγών και περιέχουν σύγχρονους προβληματισμούς.

Η διάσημη Remix Machine του Nickodemus 

Ως remixer, έχει συσχετιστεί με ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Bob Marley, Nina Simone, καθώς και άλλων καταξιωμένων ανθρώπων του είδους, όπως οι Thievery Corporation, Quantic και Mr. Scruff. Καθώς μέσα από την καριέρα του έχει κατακτήσει μια σημαντική θέση στη live μουσική σκηνή, τα πάρτι του να έχουν πρωταγωνιστήσει σε διάσημα clubs από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Κάιρο.

Ενώ αυτή τη στιγμή τρέχει η περιοδεία του στη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική και τις ΗΠΑ, η τελευταία δημιουργία του Nickodemus είναι ένα ακόμη έργο βασισμένο στις κοινές ιδέες και τον διάλογο των καλλιτεχνών. 

O DJ Snatch στον Athens Voice Radio 102.5 με το «Be My Guest»

O Στέλιος Καραβίτης ξεκίνησε να εργάζεται ως DJ Snatch το 1998. Η καριέρα του ως ραδιοφωνικός παραγωγός ξεκίνησε στον Pepper 96.6, στον οποίο υπήρξε και ιδρυτικό μέλος. Ως μουσικός έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από Eps, είτε ως DJ Snatch είτε στο πλαίσιο άλλων μουσικών project, όπως το Those Guys From Athens και το El Paso. Έχει κάνει remix κομμάτια για πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες, πολλά από τα οποία είχαν απήχηση σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως το BBC6, το Fip Radio και το Nova Radio. Σήμερα, ο DJ Snatch, χάρη στις παραγωγές του και τα eclectic DJ sets, ανήκει μεταξύ των αγαπημένων Freestyle DJs, οι οποίοι κάνουν guests διεθνώς. Έχει μοιραστεί το stage με σπουδαία ονόματα όπως Avener, Guts, Allergies, Bosq, Buscemi, Moullinex, Tor, Daddy G, Stereo MC's, Frenic.