- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Η Monika αποκαλύπτει το νέο της άλμπουμ «Proud» με το τραγούδι «Ι'm Nothing Without You»
«Δεν είμαστε τίποτα χωρίς να έχουμε ο ένας τον άλλον»


Η Monika παρουσιάζει το single «I’m Nothing Without You» από το νέο της αγγλόφωνο άλμπουμ «Proud», που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 16 Μαρτίου.
Με μια δυναμική μπαλάντα, η Monika, οκτώ χρόνια μετά την τελευταία αγγλόφωνη κυκλοφορία της, παρουσίασε το single «I’m Nothing Without You» από το επερχόμενο άλμπουμ της «Proud» που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 16 Μαρτίου.
«Είναι πάντα το πρώτο τραγούδι που βάζω στο αυτοκίνητο γιατί με βάζει αμέσως σε απελευθερωτική διάθεση και ξεθυμαίνω. Το αφιερώνω στη μνήμη των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδικα και σκληρά. Είναι ο δικός μου τρόπος να τιμήσω τα ανεκπλήρωτα όνειρά τους και τις οικογένειες που λύγισαν. Αυτές τις τόσο δύσκολες μέρες, το ξέρω πια πιο καθαρά από ποτέ: δεν είμαστε τίποτα χωρίς να έχουμε ο ένας τον άλλον, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κρατηθούμε χέρι-χέρι στη σκέψη της ζωής που, θέλουν δε θέλουν, επιμένει και ζητάει δικαίωση. I’m Nothing Without You», τονίζει η Monika για το νέο της single, το οποίο υπογράφει μουσικά η ίδια και συνυπογράφει στιχουργικά με τον Σταύρο Ξενίδη.
Ο νέος, πολυαναμενόμενος δίσκος της Monika, φαίνεται να αντλεί μεγάλη επιρροή από τη ζωή της τραγουδοποιού στις ΗΠΑ, κάτι που αποτυπώνεται σε τραγούδια όπως τα «In LA», «Griffith Park» και «Amerika».
«Είναι ένας δίσκος που τον δουλεύω χρόνια κι έτσι ακριβώς ένοιωθα: I'm proud. Το κάθε τραγούδι το δουλεύω σαν να είναι κάτι πολύτιμο. Έχω αλλάξει σαν άνθρωπος. Παλιά έμπαινα στο στούντιο, έκανα ένα take, έλεγα ok, τέλος. Τώρα θέλω να το αγαπήσω αυτό που κάνω, να το αναλύσω. Θα έχει τον ήχο της μεγάλης ορχήστρας που είχε το “Avatar” αλλά θα έχει και το beat και το groove που έμαθα στην Αμερική» είχε εκμυστηρευτεί η Monika μιλώντας στην ATHENS VOICE για το νέο της άλμπουμ «Proud» πριν λίγους μήνες.

Το τέταρτο αγγλόφωνο άλμπουμ της Monika, «Proud», μετά από επτά χρόνια συνεχών δοκιμών και ιδεών που εξελίσσονταν, υπενθυμίζει ότι η Monika εμφανίζεται όταν έχει κάτι να πει, συμπυκνώνει ακουστικά το μουσικό της ταξίδι από το «Avatar» μέχρι σήμερα, που μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στο Λος Άντζελες και τις Σπέτσες, και σηματοδοτεί μια νέα καλλιτεχνική εποχή στη ζωή της, συνθετικά κι ερμηνευτικά. Έχοντας ωριμάσει, και βιώνοντας νέες εμπειρίες σε προσωπικό και δημιουργικό επίπεδο –από τη δημιουργία οικογένειας μέχρι τη σύνθεση μουσικής για το soundtrack της ταινίας «Η Χαμένη Κόρη» που σκηνοθέτησε η Maggie Gyllenhaal και βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Έλενα Φεράντε– η Μόνικα Χριστοδούλου κυκλοφορεί σε λίγες μέρες το «Proud». Οκτώ χρόνια μετά το άλμπουμ «Secret In The Dark» και ακούγοντας το «I’m Nothing Without You» -με την ενορχήστρωση του Άρη Ζέρβα, τη μείξη και το mastering του Γιώργου Σωτηρόπουλου να απογειώνουν το ηχογράφημα- το «Proud» είναι ήδη ένας από τους δίσκους που αναμένονται με ενδιαφέρον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία καριέρα 40 ετών με 39 άλμπουμ, 7 βραβεία Grammy και 1 Όσκαρ
Η ταυτότητα της μητέρας αποκαλύφθηκε πρόσφατα, όταν προσέφυγε στο Ανώτερο Δικαστήριο του Λος Άντζελες
Με επαγγελματισμό η ποπ τραγουδίστρια συνέχισε ψύχραιμη
Μια συναυλία που αναδεικνύει τη ζωντανή, πολύχρωμη μουσική ταυτότητα των Αφρο-Ελλήνων
«Μου κόπηκαν τα πόδια» - Σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε από τη ζωή
Ήταν εδώ και τριάντα χρόνια στη θέση του θρυλικού νονού του Κιθ Μουν
Η κόντρα κρατάει εδώ και δέκα χρόνια
Το ταξίδι αυτό ήταν η δεύτερη καλύτερη εμπειρία της ζωής της είπε η ποπ σταρ
Η γνωστή ερμηνεύτρια θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Christmas Theater
Στο «Τhe Heroine» ακούσαμε και είδαμε την animation πλευρά της καλλιτέχνιδας σε ένα βίντεο με τον Saske
Θα παρουσιάσει μια επιλεγμένη ανθολογία από τα σημαντικότερα έργα του
Τα τραγούδια που κερδίζουν ήδη τις εντυπώσεις του κοινού
Μία συνάντηση με την Teneil Laetitia Throssell στην Αθήνα
Ο Καναδός ράπερ προαναγγέλλει το «επόμενο κεφάλαιο» μετά την κόντρα με τον Κέντρικ Λαμάρ
Όσα αποκάλυψε από τη σκηνή ως headliner του φημισμένου φεστιβάλ Coachella
Έφτασε το ρεκόρ της Κάιλι Μινόγκ και του Μάικλ Τζάκσον - Τι δηλώνει για τη συνεργασία με την Μπράντι Καρλάιλ
Το μοναδικό γεγονός στην Ελλάδα που ενώνει κοινό, καλλιτέχνες και επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας επιστρέφει από 7 έως 10 Μαΐου
«Χάνουμε, χάνω, μια καλή συναυλία: οι καλές συναυλίες γίνονται, για μένα, όλο και σπανιότερες»
Ειδικό αφιέρωμα στην Κλαυδία και το τραγούδι «Αστερομάτα» ετοίμασε ο ιστότοπος της Eurovision
Ο διευθυντής της ΕΛΣ μιλάει για το 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.