Μουσικη

Ο Τζάστιν Μπίμπερ πούλησε τα δικαιώματα της μουσικής του

Πρακτική που έχουν ακολουθήσει ήδη πολλοί συνάδελφοι του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Justin Bieber
Ο Justin Bieber σε συναυλία στο Σαντιάγκο (2017) © EPA/LUCAS GALVEZ

Τζάστιν Μπίμπερ: Πούλησε για 200 εκατ. δολάρια τα δικαιώματα της μουσικής του

Ο Τζάστιν Μπίμπερ πούλησε τα εκδοτικά και μουσικά δικαιώματα της δισκογραφίας του στην εταιρεία Hipgnosis Songs Capital η οποία προχώρησε σε άλλη μια μεγάλη εξαγορά μουσικού καταλόγου συμφωνία.

Συγκεκριμένα η Hipgnosis Songs Capital απέκτησε τα εκδοτικά δικαιώματα (publishing) συμπεριλαμβανομένου του μεριδίου του ως δημιουργός, τα δικαιώματα των ηχογραφήσεών του, ακόμη και τα συγγενικά δικαιώματα της μουσικής του: κάθε φορά που ένα τραγούδι του παίζεται δημοσίως, τα συγγενικά δικαιώματα θα καταβάλλονται στον ιδιοκτήτη της ηχογράφησης. Η Hipgnosis δεν αποκάλυψε τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά η Wall Street Journal είχε αναφέρει τον περασμένο μήνα ότι η συμφωνία θα ανέλθει σε ποσό της τάξης των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μπίμπερ είναι ένας από τους καλλιτέχνες με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας στο ενεργητικό του πωλήσεις άνω των 150 εκατομμυρίων δίσκων.

Η Hipgnosis και ο ιδρυτής της Μέρκ Μερκουριάδης έκλεισαν τη συμφωνία με τον Μπίμπερ μέσω της κοινοπραξίας ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με τον κολοσσό ιδιωτικών επενδύσεων Blackstone. Ο Μερκουριάδης αποτελεί βασικό παράγοντα της τάσης εξαγοράς μουσικών καταλόγων, προσφέροντας πρωτοφανή μέχρι πρότινος χρηματικά πόσα για την απόκτηση καταλόγων τραγουδοποιών και παραγωγών και τελικά συνάπτοντας συμφωνίες με καλλιτέχνες, όπως ο Neil Young και οι Red Hot Chili Peppers.

Νωρίτερα το 2022, η Hipgnosis Songs Capital αγόρασε τα δικαιώματα του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ επί της δισκογραφίας του –ενός άλλου σχετικά νεαρού καλλιτέχνη– καταβάλλοντας ποσό λίγο μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μπίμπερ ακολούθησε μια διαδομένη τάση κύριως μεταξύ των παλαιότερων καλλιτεχνών, όπως ο Μπρους Σπρίγκστιν και ο Μπομπ Ντίλαν οι κατάλογοι των οποίων συχνά θεωρούνται ασφαλέστερη επιλογή για τους επενδυτές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκάς Καρυτινός: Συνέντευξη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και διακεκριμένο μαέστρο.
Λουκάς Καρυτινός: Η όπερα είναι η καρδιά μου και η συμφωνική μουσική η σκέψη μου

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο διακεκριμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό μαέστρος, μιλάει για τη μουσική αλλά και την εκτός μουσικής ζωή, με αφορμή τη συναυλία στο Ηρώδειο στις 12 Ιουλίου, όπου θα διευθύνει την ΚΟΑ με σολίστ την Κάτια Μπουνιτιασβίλι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.