Μουσικη

5 Cat Power τραγούδια παντός καιρού

Kάποιος δεν έπρεπε να τη φέρει στην Αθήνα;

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
78211-157784.jpg

Κάπως φτιάχνει ο καιρός μέχρι το Δεκέμβριο. Συναυλιακά τουλάχιστον. Sebastien Tellier, Cinematic Orchestra, Allah-Las έχουν ήδη ανακοινωθεί και σήμερα προέκυψε extra bonus η Cat Power. Με το που ανακοινώθηκε η εμφάνισή της στο Fuzz (21/11) ξεκίνησαν να φεύγουν τα εισιτήρια. Λογικό. Δεν έρχεται με μισό άλμπουμ στην Αθήνα, είναι κουλ και έχει power. Έχει κυκλοφορήσει οκτώ άλμπουμ στην Matador από το 1996 μέχρι το πιο πρόσφατο "Sun", oι διασκευές της είναι υποδειγματικές και έχουν κάθε φορά λόγο ύπαρξης.  Τίποτε δεν είναι τυχαίο και η hardcore προσωπική της ιστορία γράφει μόνο αλήθειες σε κάθε της τραγούδι.

To πραγματικό της όνομα είναι Chan Marshall. Γεννήθηκε στην 21 Ιανουαρίου του 1972 στην Ατλάντα και οι γονείς της ήταν blues μουσικοί. Το 1992 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και εντάχθηκε στον τζαζ κύκλο της πόλης με folk βάσεις και αυτοσχεδιαστική διάθεση. Με το neo-grunge look στις αρχές των 00s έγινε πρόσωπο της Chanel και μούσα του Λάγκερφελντ και του Μarc Jacobs.  Είχε ένα μικρό ρόλο δίπλα στον Jude Law στην ταινία "My Blueberry Nights" ενώ εμφανίστηκε στο installation «Sleepwalkers» του Doug Aitken στο MOMA δίπλα στην Tilda Swinton και τον Donald Sutherland.

Η προπώληση ξεκινάει στα 23 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 25 ευρώ. Στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 28 ευρώ. Προπώληση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload και το viva.gr

 

image

5 CAT POWER SONGS>>

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.