Μουσικη

O καταδικασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα R. Kelly κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ

Τον Ιούνιο του επιβλήθηκαν 30 χρόνια φυλάκισης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O ράπερ R Kelly
O ράπερ R Kelly (Φωτό αρχείου) © Getty Images

R Kelly: Νέο άλμπουμ για τον καταδικασμένο ράπερ

Ο R. Kelly μόλις κυκλοφόρησε άλμπουμ με τίτλο «I Admit It» με στίχους που αφορούν τις  κατηγορίες που διατυπώνονται εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Το άλμπουμ με τα 13 τραγούδια περιλαμβάνει κομμάτια με τίτλους όπως «I Found Love», «Good Ole Days» και «Freaky Sensation». Αλλά τα 3 τελευταία κομμάτια του ίσως να είναι τα πιο αποκαλυπτικά - πρόκειται για ένα 3μερές κομμάτι με τίτλο "I Admit it (I Did It)", όπου ξεφορτώνεται έναν τόνο από πράγματα που έχει κάνει στο παρελθόν. Έβαλε ολόκληρο το 19λεπτο κομμάτι στο SoundCloud πίσω στο 2018, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που φτάνει στην Apple ή στο Spotify.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο R. Kelly καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 ετών αφότου ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον έκρινε ένοχο για εκβιασμούς, σεξουαλική εκμετάλλευση και εξώθηση στην πορνεία. Αυτή η δίκη ενίσχυσε τις κατηγορίες που βαρύνουν εδώ και δύο δεκαετίες τον τραγουδιστή της βραβευμένης με Grammy επιτυχίας «I Believe I Can Fly».

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία είχε ζητήσει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 25 ετών λόγω του «κινδύνου» που συνιστά ο Ρόμπερτ Κέλι, όπως είναι το πραγματικό όνομα του τραγουδιστή, για τα θύματά του και για την κοινή γνώμη. Υποστήριξε μάλιστα ότι πρόκειται για ένα «χειριστικό πρόσωπο που δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και κανέναν σεβασμό για τον νόμο».

 Στις έξι εβδομάδες της δίκης του, το περασμένο καλοκαίρι, κατέθεσαν εννέα γυναίκες και δύο άνδρες που τον κατηγόρησαν ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά και περιέγραψαν τους βιασμούς, ενώ υποστήριξαν ότι τους εξανάγκαζε να παίρνουν ναρκωτικά και τους κρατούσε αιχμάλωτους. Ο Κέλι, που από την πλευρά του υποστήριζε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού όταν ήταν οκτώ ετών, κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες: εκβιασμό, σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου, απαγωγή, διακίνηση ανθρώπων, καταναγκαστική εργασία.

Ο Κέλι αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για ανάλογες υποθέσεις στο Ιλινόι και στη Μινεσότα.

Ο καλλιτέχνης της R&B είναι ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες που καταδικάστηκαν για αδικήματα σεξουαλικής φύσεως στη διάρκεια των αποκαλύψεων του κινήματος #MeToo ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκάς Καρυτινός: Συνέντευξη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και διακεκριμένο μαέστρο.
Λουκάς Καρυτινός: Η όπερα είναι η καρδιά μου και η συμφωνική μουσική η σκέψη μου

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο διακεκριμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό μαέστρος, μιλάει για τη μουσική αλλά και την εκτός μουσικής ζωή, με αφορμή τη συναυλία στο Ηρώδειο στις 12 Ιουλίου, όπου θα διευθύνει την ΚΟΑ με σολίστ την Κάτια Μπουνιτιασβίλι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.