Μουσικη

Πέθανε ο Keith Levene - Το ιδρυτικό μέλος των Clash

Πάλεψε τα τελευταία δύο χρόνια με τον καρκίνο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

The Clash: Πέθανε ο Keith Levene, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος και θρυλικός κιθαρίστας

Απωλεία στον βρετανικό καλλιτεχνικό χώρο με τον θάνατο του Keith Levene (Κιθ Λεβίν) που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών.

Ο Levene ίδρυσε τους The Clash με τον Mick Jones τη δεκαετία του 1970, αλλά έφυγε πριν γίνουν επιτυχημένοι. Στη συνέχεια εντάχθηκε στους Public Image Ltd (PiL), το post-punk συγκρότημα που ίδρυσε ο John Lydon μετά την αποχώρησή του από τους Sex Pistols.

O στενός του φίλος και συγγραφέας Adam Hammond όπως αναφέρει το BBC, μετέφερε τη θλιβερή είδηση, λέγοντας πως ο Levene έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή μετά από μάχη με τον καρκίνο (του ήπατος) τα τελευταία δύο χρόνια.

«Είχε τόσα πολλά σχέδια - υπήρχαν τόσα πολλά πράγματα που έκανε», δήλωσε ο Hammond. Ο Levene είχε μόλις ολοκληρώσει ένα βιβλίο για τους Public Image Ltd, το οποίο είχε γράψει μαζί με τον Hammond, και δούλευε πάνω σε μουσική που θα το συνόδευε.

Ο Levene είχε μόλις ολοκληρώσει ένα βιβλίο για τους Public Image Limited, το οποίο είχε γράψει από κοινού με τον Hammond, και δούλευε στο κομμάτι της μουσικής που θα το συνόδευε.