Μουσικη

LCD Soundsystem: Το νέο τους τραγούδι για το soundtrack της ταινίας «Λευκός Θόρυβος»

Η μπάντα του James Murphy επέστρεψε μετά από πέντε χρόνια με τη νέα σύνθεση «New Body Rhumba»

tania-skrapaliori.jpg
Τάνια Σκραπαλιώρη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι LCD Soundsystem κυκλοφόρησαν το τραγούδι «New Body Rhumba» για το σάουντρακ της ταινίας «White Noise» - την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Don DeLillo.
© EPA/ESTELA SILVA

Οι LCD Soundsystem κυκλοφόρησαν το τραγούδι «New Body Rhumba» για το σάουντρακ της ταινίας «White Noise» - την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Don DeLillo.

Ο James Murphy τραγουδάει “Yeah I need a new body / I need a no body […] / I need a new body / to represent my needs” με τα χαρακτηριστικά φαλτσέτο φωνητικά του να χορεύουν πάνω σε ένα επίσης χαρακτηριστικό παλλόμενο beat, στο “New Body Rhumba”, το νέο τραγούδι των LCD Soundsystem που κυκλοφόρησε επίσημα στις 30 Σεπτεμβρίου από την Columbia και την DFA– το πρώτο νέο τραγούδι της μπάντας απ’ το Μπρούκλιν εδώ και μια πενταετία, μετά το σπουδαίο album “American Dream” το 2017.

Οι LCD Soundsystem ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του “New Body Rhumba” τον περασμένο Αύγουστο, μια ανάθεση του σκηνοθέτη Noah Baumbach για το soundtrack της πολυαναμενόμενης νέας ταινίας του, “White Noise”– την κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης νουβέλας του Don DeLillo, με πρωταγωνιστή τον Adam Driver.

Κυριολεκτικά ως λευκός θόρυβος ορίζεται ένας συνεχής ήχος που περιλαμβάνει κάθε συχνότητα, την οποία μπορεί να εντοπίσει το ανθρώπινο αυτί, σε υψηλούς και χαμηλούς τόνους, ένας θόρυβος που κρατά τους ανεπιθύμητους ήχους να παραμένουν έξω από το ακουστικό μας πεδίο. Στο αμερικανικό παραμύθι του Don DeLillo ο λευκός θόρυβος λειτουργεί ως το soundtrack της -μάταιης;- προσπάθειας μιας τυπικής οικογένειας της αμερικανικής περιφέρειας να αντιμετωπίσει τον φόβο του θανάτου της μπροστά στην συντέλεια που απειλεί πάνω από την τυπική αμερικανική της πόλη ένα μεγάλο τοξικό νέφος. Ενώ ο Noah Baumbach ενορχηστρώνει τον δικό του λευκό θόρυβο σε μια apocalyptic μαύρη κωμωδία προσπαθώντας να κινηματογραφήσει το δυσχερώς κινηματογραφίσιμο σύμπαν του DeLillo.

LCD Soundsystem - new body rhumba (from the film White Noise) (Official Audio)

Η όλη συνθήκη φαντάζει σαν μια εξαιρετική ευκαιρία για να επιστρέψει ένα συγκρότημα με το attitude και τις ποιότητες των LCD Soundsystem που έδωσαν στην punk αισθητική μια νέα, υπερσύγχρονη για την εποχή των early 00s ζωή μέσα από τις τεχνολογικές και παραγωγικές λύσεις αιχμής που εφάρμοσαν σε κλασσικές «ροκ» συνθετικές συνταγές. Είκοσι χρόνια μετά την ίδρυση της ιστορικής πια ετικέτας της DFA από τον James Murphy -μαζί με τους Jonathan Galkin και Τim Goldsworthy- και τα πρώτα βλέμματα στην περίπτωση των LCD Soundsystem με το πρώτο, ηχηρό single τους, “Loosing My Edge” και κάμποσα αλλεπάλληλα ρευστά break-ups που αναιρέθηκαν από συλλεκτικές live επανεμφανίσεις και ένα από τα καλύτερα δισκογραφικά reunions της τελευταίας εικοσαετίας (ναι, πάλι μιλάμε για το “American Dream”) ο αεικίνητος James Murphy και η παρέα του φαίνεται να έχουν επιστρέψει και αυτοί σε μια «κανονικότητα», καθώς εκτός από το νέο single το 2022 σηματοδότησε και τη χρονιά της επιστροφής τους στα μεγάλα concert residencies, από το Franklin Music Hall στη Φιλαδέλφεια μέχρι το O2 Arena στο Λονδίνο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι είκοσι προγραμματισμένες εμφανίσεις τους στο Brooklyn Steel που ξεκινούν στα μέσα του Νοεμβρίου. Μένει να αποδειχθεί αν οι LCD Soundsystem επιθυμούν ή μπορούν να εκμεταλλευτούν και περαιτέρω αυτήν τη συνθήκη κι αν το νέο σώμα που ψάχνουν να βρουν στο 2022, τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από τη «χρυσή» 2000s NYC σκηνή, θα τους χωρέσει και θα τους βοηθήσει να κερδίσουν το μεγάλο “relevance hallenge” στοίχημα της εποχής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.