Μουσικη

«Μικρά Ασία, η γη μας…»: Μια μουσικοθεατρική παράσταση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Τραγούδια, μουσική, κείμενα και αληθινές μαρτυρίες με τον Γρηγόρη Βαλτινό, την Αρετή Κετιμέ και τον Κώστα Μήτση

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Μικρά Ασία, η γη μας…»: Γρηγόρης Βαλτινός, Αρετή Κετιμέ και Κώστας Μήτσης στην Πρέβεζα

Ο Δήμος Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση «Μικρά Ασία, η γη μας…» στις 10 Αυγούστου στο Αρχαίο ωδείο Νικόπολης με τους Γρηγόρη Βαλτινό, Αρετή Κετιμέ και Κώστα Μήτση.

Μια σύνθετη μουσικοθεατρική παράσταση, όπου ο λόγος και η μουσική λειτουργούν αντιστικτικά δημιουργώντας μια υποβλητική ατμόσφαιρα γεμάτη εικόνες και συναισθήματα, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης στην Πρέβεζα τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Μέσα από τραγούδια και μουσική, μέσα από κείμενα και αληθινές μαρτυρίες θα μεταφερθούμε στην εποχή που η κοσμοπολίτικη Σμύρνη ήταν η αρχόντισσα πόλη της Ιωνίας, αλλά και στην εποχή που σημάδεψε με την τραγικότητά της τη ζωή όλων των Ελλήνων στα μετέπειτα χρόνια.

Σκηνές από την καθημερινή  ζωή των Μικρασιατών, αφηγήσεις Μικρασιατών που έζησαν την τραγωδία του διωγμού και της σφαγής, που βίωσαν τον στιγματισμό και τον δεύτερο διωγμό στη νέα πατρίδα, ιστορίες απλών ανθρώπων, που η δική τους πορεία ζωής έγραψε τη μεγάλη σελίδα της ιστορίας της Μικρασιατικής Καταστροφής, της προσφυγιάς και της νέας αρχής.

Ο κορυφαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γρηγόρης Βαλτινός θα ενώσει με την επιβλητική του αφήγηση τις ιστορίες των ανθρώπων σε μια ενιαία ιστορία που αποτελεί τελικά την πορεία ζωής εκατομμυρίων προσφύγων.

Η Αρετή Κετιμέ και ο Κώστας Μήτσης, η ταλαντούχα νέα γενιά των ερμηνευτών της παράδοσης, μαζί με κορυφαίους μουσικούς της παραδοσιακής σκηνής θα αποδώσουν τραγούδια και σκοπούς της Μικράς Ασίας με το παλιό και αναλλοίωτο ύφος και θα μας μεταφέρουν στην εποχή της ξεγνοιασιάς και της πνευματικής δημιουργίας του μικρασιατικού ελληνισμού.

Συντελεστές
Αφήγηση: Γρηγόρης Βαλτινός
Τραγουδούν: Αρετή Κετιμέ & Κώστας Μήτσης
Συμπράττουν οι μουσικοί: Μανώλης Κόττορος (βιολί), Αντώνης Καλιούρης (κλαρίνο), Κώστας Μήτσιος (λαούτο), Σάκης Παπαδημητρίου (ούτι, κιθάρα), Ηλίας Μαντικός (κανονάκι), Περικλής Κατσώτης (κρουστά)
Οι ηθοποιοί: Νίκος Παρασκευόπουλος, Ειρήνη Γρέκα, Έλενα Λεώνη, Τρύφωνας Μπάρκας
Κείμενο - Σύνθεση παράστασης: Μαρία Παναγιωτακοπούλου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.