Μουσικη

Joanne:20 πράγματα που δεν ξέρεις για τo it girl της εγχώριας pop

Tο αγαπημένο της soundtrack, το fashion icon που θαυμάζει, τα στέκια που συχνάζει και το νέο της single «Midnight»

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Joanne

Joanne: Απαντά σε 20 σύντομες ερωτήσεις μας με αφορμή το νέο της single «Midnight»

Η Joanne, έναν περίπου χρόνο μετά την νίκη της στο The Voice, παραμένει ένα από τα πιο φρέσκα άτομα της εγχώριας pop σκηνής, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και μέσα από την διασκευή του «Τwist in my sobriety» που ακούγεται παντού τους τελευταίους μήνες. Mε αφορμή τώρα το νέο της single «Midnight» που κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company, μας απαντάει σε 20 σύντομες ερωτήσεις μας:

Σε ποια περιοχή μένεις και τι σου αρέσει στη γειτονιά σου;
Μένω στον Χολαργό-Παπάγου κι αυτό που λατρεύω εδώ πέρα είναι η ησυχία, η ηρεμία και το πολύ πράσινο, σε σχέση με άλλες περιοχές της Αθήνας.

Joanne

Σπουδές;
Είμαι από τα παιδιά που δεν έδωσαν πανελλήνιες γιατί η όλη διαδικασία με πίεζε και αντιμετώπιζα κρίσεις πανικού. Ήθελα να σπουδάσω ψυχολογία, σε ιδιωτική σχολή, ωστόσο η ζωή με έφερε κοντά στην μεγάλη μου αγάπη, τη μουσική και προς το παρόν κάνω μαθήματα φωνητικής με την αγαπημένη μου Μαντώ.

To αγαπημένο σου στοιχείο στο νέο σου single «Midnight»;
Μου αρέσει παρά πολύ η μικρή μελωδική γραμμή στο ρεφρέν που λέει «you give me love love love…»

Ο στίχος που ξεχωρίζεις από το «Τwist in my sobriety»;
Αγαπημένος μου στίχος είναι το «I’ll never hear you and never do what you say», γιατί μου βγάζει κάτι αντιδραστικό και προοδευτικό και αισθάνομαι ότι κάπως με αντιπροσωπεύει.

Ένα επίθετο που χαρακτηρίζει ακριβώς τους ακροατές σου;
Δεν θα μπορούσα να τους χαρακτηρίσω μόνο με ένα επίθετο, αλλά σίγουρα αν έπρεπε θα έλεγα «μοναδικοί». Κι αυτό περιλαμβάνει πολλά συναισθήματα για μένα.

Πώς προέκυψαν τα μπλε μαλλιά; 
Λατρεύω τις αλλαγές, λατρεύω το μπλε και κάθε Σεπτέμβρη αλλάζω τα μαλλιά μου, οπότε ήταν αναπόφευκτο κάποια στιγμή να γίνει αυτή η αλλαγή.

Πού συχνάζεις;
Η αλήθεια είναι οπού και να είμαι θα περάσω καλά αρκεί να έχω καλή παρέα. Πιο συχνά συχνάζω στου Ψυρρή, έχει ωραία στέκια!

Πού θα πήγαινες για βόλτα έναν φίλο από το εξωτερικό εκτός από τα αρχαιoλογικά μνημεία;
Σίγουρα θα τον πήγαινα σε όμορφα σημεία στο κέντρο με γραφικά σπιτάκια και δρομάκια, μετά σε σημείο με όμορφη θέα που βλέπεις όλη την Αθήνα – όπως τα Βραχάκια στην Ακρόπολη. Και σίγουρα ένα πρωί θα τον πήγαινα στον Υμηττό που έχει παρά πολλά σημεία με απίστευτη θεά και πράσινο για ψυχική ευεξία και ηρεμία.

Σε ποιο φαγητό δεν μπορείς να αντισταθείς;
Θα πω με μια επιφύλαξη καθώς προσπαθώ να τις αποφύγω πλέον, τις τηγανητές πατάτες, σαν παιδί και εγώ!!

Joanne - Midnight (Official Music Video)


Ο αγαπημένος σου αθηναϊκός ήχος;
Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι το να περπατάω στην Ερμού και να ακούω διαφορετικά είδη μουσική από διαφορετικούς καλλιτέχνες του δρόμου-είναι μοναδικό! Το κινητό μου είναι γεμάτο με τέτοια βίντεο.

Πού αλλού θα ήθελες να ζήσεις στην Ελλάδα;
Πιστεύω ότι θα μπορούσα άνετα να μείνω στην Θεσσαλονίκη. Έχω πάει αρκετές φορές και μου αρέσει παρά πολύ, έχει πολύ παρεϊστικο και ζεστό κλίμα.

Τι θα μπορούσες να κάνεις εκτός από επάγγελμα σχετικό με τη μουσική;
Θα μου άρεσε ο τομέας της ψυχολογίας παρά πολύ, τον θεωρώ πολύ ωραίο κλάδο.

Πώς αποφάσισες να λάβεις μέρος στο Τhe Voice;
Ήμουν σε μια φίλη μου, κάναμε καραόκε party, μου έλεγαν να δηλώσω συμμετοχή κι εγώ η αλήθεια είναι πως ντρεπόμουν. Αυτή η φίλη μου ανέβασε ένα βιντεάκι από εκείνο το βράδυ και την επόμενη μέρα της στείλαν μήνυμα, αν θέλω να δηλώσω συμμετοχή. Το θεώρησα πολύ καρμικό για να το αγνοήσω.

Αγαπημένος τραγουδιστής;
Έχω πάρα πολλούς! Δε μπορώ να μην πω την αγαπημένη μου που είναι η μοναδική Έλενα Παπαρίζου, καθώς και τον Good Job Nicky. Από καλλιτέχνες του εξωτερικού θαυμάζω πάρα πολύ την Beth Hart, την Christina Aguilera, την Ariana Grande και άλλους.

Λίγα λόγια για το τραγούδι που κατέθεσες στην Eurovision;
Είναι ένα ethnic – pop κομμάτι με τίτλο “Remedy”. Κάποια στιγμή θα κυκλοφορήσει, ίσως με μια διαφορετική προσέγγιση εφόσον δεν θα διαγωνιστεί τελικά στον θεσμό.

Αγαπημένο fashion icon;
Από τις αγαπημένες μου είναι η Zendaya!

Το ιδανικότερο μέρος που θα ήθελες να κάνεις live;
Η αλήθεια είναι πως μ’ αρέσει να έχω μεγάλες βλέψεις, φιλοδοξίες και όνειρα, ακόμα κι αν κάποιες φορές δεν είναι εφικτά, ή έστω κάπου κοντά στην πραγματικότητα. Οπότε το όνειρό μου θα ήταν να κάνω μια συναυλία στο Wembley. Γιατί όχι;

Joanne


H πρώτη σου δουλειά;
Η πρώτη μου δουλειά θα είναι μέσα στον Μάρτιο, θα βρίσκομαι στο Estate, σε ένα μοναδικό show που ετοιμάζουμε πυρετωδώς αυτές τις μέρες. Σύντομα θα μάθετε περισσότερα!

Aν η τρέχουσα περίοδος της ζωής σου είχε ένα soundtrack αυτό θα ήταν το… ;
Νομίζω το “Midnight Sky” της Miley Cyrus. Το πετυχαίνω συνέχεια στο ραδιόφωνο - είναι και το δικό μου single που λέγεται “Midnight”. Ξενυχτάω μελετώντας τα κομμάτια μου για τις εμφανίσεις μου στο Estate, οπότε όλα κάπως συνδέονται.

Μελλοντικά σχέδια και πώς σε φαντάζεσαι σε 10 χρόνια από τώρα;
Αυτό που ονειρεύομαι για τα επόμενα χρόνια είναι να έχω δημιουργήσει δική μου δισκογραφία, να κάνω πολλές συναυλίες, να ταξιδεύω. Θα ήθελα να έχω καταφέρει να κάνω και πράγματα στο εξωτερικό και να τραγουδήσω σε διεθνείς σκηνές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.