Μουσικη

Photo Pass on tour

Στην Κρήτη…

51485-198933.JPG
Χρήστος Διαμαντής
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
74585-150572.JPG

Κείμενο: Μαρία Μανωλέλη


Ο Χρήστος Διαμάντης και η Μαρία Μανωλέλη μετά τα stages της Αθήνας βλέπουν αγαπημένους καλλιτέχνες σε συναυλίες καλοκαιρινές.Οι μουσικές σκηνές γίνονται πλατείες χωριών,παραλίες,πανηγύρια.

Γιάννης Αγγελάκας στη Μυρσίνη

Η Μυρσίνη είναι ένα φιλόξενο χωριό του Νομού Λασιθίου με υπέροχη θέα, γνωστό για τις μεγάλες συναυλίες που έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν. Οι κάτοικοι μιλούν για αυτές με νοσταλγία.Πλέον οι οικονομική κρίση αφαίρεσε τη δυνατότητα από μικρούς συλλόγους να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της οργάνωσης μιας μεγάλης συναυλίας. Η Μυρσίνη και άλλα αντίστοιχα μέρη βγήκαν από το παιχνίδι των καλοκαιρινών tour δίνοντας χώρο σε μεγαλύτερες πόλεις της ευρύτερης περιοχής κάτι που συμβάλλει επίσης στην αποδυνάμωση και τον αποκλεισμό πανέμορφων χωριών. Όμως στις 5 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού στήθηκε η σκηνή,οι ταράτσες και τα φιλόξενα μπαλκόνια γέμισαν με κόσμο.Για πότε ανοίγουν οι κάτοικοι τα σπίτια τους, για πότε φέρνουν καρέκλες και ρακή σε αγνώστους είναι κάτι που σπάνια συναντάς.Εξίσου σπάνιο είναι να παρακολουθήσεις το Γιάννη Αγγελάκα με το Ντίνο Σαδίκη από ένα μπαλκόνι με γεράνια και βασιλικούς ενώ σε κερνάνε γλυκό κουταλιού!

Η συναυλία, παρά τις τεχνικές δυσκολίες, ήταν όπως πάντα μια δυνατή ροκ βραδιά.Αγαπημένα τραγούδια από τις «Τρύπες» μέχρι και την πιο πρόσφατη «Γελαστή ανηφόρα» συνδυασμένα με κρητική φιλοξενία και χορό non stop. Αξιόλογη επίσης η διαφορετική μουσική προσέγγιση που δεν είχαμε ξανακούσει στο κλασικό πια «τρένο» που συζητήθηκε πολύ.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

 Συναυλία για τα 30 χρόνια της μοτοσυκλετικής λέσχης Αγίου Νικολάου (ΛΕ.Μ.Α.Ν.)

Λίγες μέρες μετά τη συναυλία στη Μυρσίνη ακόμα μία ροκ βραδιά στην πλαζ ΕΟΤ Αγίου Νικολάου για μία από τις πρώτες λέσχες μοτοσυκλετιστών στην Ελλάδα.Η βραδιά είχε διάφορα χορευτικά event, μία ενδιαφέρουσα συναυλία κρουστών και δύο ροκ μπάντες που μας εντυπωσίασαν πραγματικά. Οι Undercover ξεσήκωσαν με κλασικό ροκ, καλοκουρδισμένοι και δυνατοί.Η έκπληξη της βραδιάς όμως ήταν η ΠΕΡΑ ΜΠΑΝΤΑ μια τοπική μα καθόλου ερασιτεχνική εξαμελής μπάντα που παρουσίασε τη νέα της δουλειά δείχνοντας πως αν υπάρχει έμπνευση και αισθητική το αποτέλεσμα ξεπερνάει τις προσδοκίες.Ροκ κομμάτια με πολύ δυνατά ορχηστρικά μέρη,με στίχο που σε ξαφνιάζει και με την κρητική λύρα να συνδυάζεται ντύνοντας τα τραγούδια χωρίς να τα μετατρέπει σε «κρητική μουσική».Θα τους ψάξουμε και θα τους ξανακούσουμε οπωσδήποτε!

image

image

image

image

image

image

image

image

image

imageimage

Το tour συνεχίζεται…

Info:

Στη Μυρσίνη: Ντίνος Σαδίκης, Χρήστος Χαρμπίλας, Τίτος Καργιωτάκης και Στάθης Αραμπατζής

Πέρα Μπάντα: Στέλιος Σιγανός: κιθάρα-φωνή,Μανώλης Μενεγάκης: κιθάρα,Εύρος Μιχαηλίδης : μπάσο φωνή,Μανώλης Φουντουλάκης : λύρα,Νίκος Στεφανάκης: κρουστά, Αντώνης Λαουρέισον :κιθάρα.

Eυχαριστούμε θερμά τον κύριο Νίκο και την κυρία Χριστίνα Μεντζάκη από τη Μυρσίνη που μας παραχώρησαν το μπαλκόνι τους για τη φωτογραφική κάλυψη της συναυλίας του Γιάννη Αγγελάκα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.