Μουσικη

Τι σχέση έχει η Roisin Murphy με το “Grande Bellezza”;

Δείτε ένα φανταστικό mashup video του remix “In Sintesi” από τους Psychemagik

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
72665-146235.jpg

Η Dolce Vita στη Ρώμη του 2013. To πάρτι της Γλυκιάς Ζωής, μίας μαγικής παρακμής με φόντο το μεγαλείο της Αιώνιας Πόλης.

Η σκηνή με το πάρτι στην ταράτσα από την ταινία «La Grande Bellezza» (2013) του Paolo Sorrentino, έγινε το τέλειο οπτικό χαλί για να συνοδεύσει το σέξι, σαν υγρός νότιος άνεμος καλοκαιρινής νύχτας, remix που έκαναν οι Psychemagik στο «In Sintesi» της Roisin Murphy – αναμφίβολα ένα από τα κομμάτια που καίνε αργά στις ταράτσες και στις παραλίες του φετινού καλοκαιριού.

Δείτε το και απολαύστε το:

Το In Sintesi είναι το μόνο καινούργιο κομμάτι στο πρόσφατο EP της Roisin Murphy με τίτλο “Mi Senti”, το οποίο περιλαμβάνει διασκευές παλιών, κλασικών, pop ιταλικών τραγουδιών.

Το remix των Psychemagik μαζί με άλλα τρία άλλα remixes κυκλοφορεί σε βυνίλιο και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Η Roisin Murphy πρόσφατα, έφτιαξε για το Vinyl Factory μια λίστα με τα 10 αγαπημένα της ιταλικά κομμάτια:

  1. Piero Umiliani - ‘Mah Ná Mah Ná’ (Polydor, 1968) To τραγούδι-υπέροχη μπούρδα που έκανε επιτυχία ο Umiliani αλλά απογείωσαν τα Muppets.
  2. Patty Pravo - ‘I Giardini di Kensington’ από το άλμπουμ Pazza Idea (RCA, 1973) Διασκευή Lou Reed… Η Πάτι Πράβο είναι αξεπέραστη, και τώρα πάλι «φοριέται». Ειδικός φόρος τιμής στην τραγουδίστρια και η ταινία «Xenia» του Πάνου Κούτρα που θα δούμε το φθινόπωρο στην Αθήνα.
  3. Lucio Battisti - ‘Un Uomo Che Ti Ama’ από το άλμπουμ La Batteri, Il Contrabbasso, Eccetera (Numero Uno, 1976) Κλασικό κομμάτι από την ωραιότερη ίσως δεκαετία του ιταλικού τραγουδιού, τα ‘70ς, και τη συνθετική συνεργασία Battisti & Mogol.
  4. Paolo Conte - ‘La Vera Musica’ από το άλμπουμ Paris Milonga (BMG, 1981) Είσαι στη Σικελία και είναι καλοκαίρι… Τουλάχιστον αυτό συνέβη στη Roisin –είχε πάει διακοπές στη Σικελία με τη μαμά της και αυτό έγινε το αγαπημένο τους κομμάτι…
  5. Krisma - ‘Water’ από το άλμπουμ Clandestine Operation (CGD, 1982) Τα ‘80ς ήταν η καλύτερη δεκαετία για την τόσο hot ξανά, σκηνή της ιταλικής συνθετικής disco. Ηλεκτρικά μπλιμπλίκια και διακοπές στην Αδριατική ακτή. Δεν έχει πιο εϊτίλα.
  6. Raf - ‘Self Control’ από το άλμπουμ Change Your Mind (Carrere, 1984) Μεγάλο όνομα και διασκευή από μία άλλη ιταλίδα θεά της ποπ, την Laura Branigan. Η Roisin προτιμά την αυθεντική εκτέλεση.
  7. Helen - ‘Zanzibar’ (Discomagic, 1985) Ένα ποπ διασκάκι, «καλό εργαλείο», λέει η Murphy, «για slo mo djs, με εξωτικό drum machine από μεσογειακή disco».
  8. Sueno Latino - ‘Sueno Latino’ (The Paradise Version) (DFC, 1989) «Αριστούργημα της italo house».
  9. William Bottin & Lucio Dalla - ‘Lunedi Cinema’ από το άλμπουμ I Love Me Vol. 1 (Tudor, 2004) «Ένας σύγχρονος παραγωγός disco, ο Bottin, χρησιμοποιεί το φωνητικό scatting που έκανε ο jazz, pop & κλασικός συνθέτης, Lucio Dalla. Ό,τι και να λέμε, δεν μπορεί να αποδώσει τον πραγματικό ήχο. Πρέπει να το ακούσετε» λέει η Roisin Murphy.
  10. Luca C & Brigante - ‘Lucio’ από το άλμπουμ Take You Higher Vol. 1 (Double Drop, 2010) – Η αγγλική και η ιταλική εκδοχή του «Amarsi Un Po’» του Lucio Battisti, ξαναδουλεμένες σε ένα κομμάτι «που λάμπει σαν τον πρωινό ήλιο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.