- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πέθανε ο Δημήτρης Πολύτιμος, θρύλος της ελληνικής ροκ σκηνής
Η μπάντα M.G.C., η φιλία με τον Δημήτρη Πουλικάκο και το support στους Rolling Stones
Ο Δημήτρης Πολύτιμος, η εμβληματική μορφή της ελληνική ροκ σκηνής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη καλλιτεχνική παρακαταθήκη.
Ο Δημήτρης Πολύτιμος, θρύλος της ελληνικής rock σκηνής, πέθανε σε ηλικία 88 ετών. O διάσημος μουσικός συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τους «Σπυριδούλα», τους «Socrates» και τον Έρικ Κλάπτον.
Ήταν ιδρυτής του ροκ συγκροτήματος M.G.C. τη δεκαετία του 1960 -το όνομα του οποίου εμπνεύστηκε ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Η μπάντα ηχογράφησε τρία «45άρια», τα οποία είνα πλέον συλλεκτικά, καθώς περιέχουν σπάνιες ηχογραφήσεις.
Με τον Δημήτρη Πουλικάκο ήταν αχώριστοι φίλοι και συνεργάτες. Ο Δημήτρης Πολύτιμος συμμετείχε ως μουσικός στον δίσκο «Ζωντανοί στο Κύτταρο» της θρυλικής μπάντας «Εξαδάκτυλος». Το 1967 έκανε support στην επεισοδιακή συναυλία των Rolling Stones στο γήπεδο της «Λεωφόρου Αλεξάνδρας»
Γεννημένος στην Ερμούπολη της Σύρου, στις 2 Ιανουαρίου του 1933, ήρθε στην Αθήνα σε μικρή ηλικία και έζησε στο Παγκράτι. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Μαρούσι. Ο Δημήτρης Πολύτιμος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 20 Αυγούστου, το πρωί. Το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας. Παρέμενε ενεργός μουσικά μέχρι το τέλος και επί σειρά ετών ήταν καθηγητής μουσικής.
Προσωπική του επιθυμία ήταν να καεί η σορός του. Η αποτέφρωση θα γίνει στη Ριτσώνα, την Τρίτη 24 Αυγούστου.
Δημήτρης Πολύτιμος - Ο ρόλος του στην ταινία «Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμη»
Το 1979 ο Δημήτρης Πολύτιμος συμμετείχε ως ηθοποιός στη θρυλική ταινία του Νίκου Νικολαΐδη «Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμη», όπου πρωταγωνιστούν οι Άλκης Παναγιωτίδης, Κωνσταντίνος Τζούμας και Χρήστος Βαλαβανίδης μεταξύ άλλων.
Η ελληνική δραματική, πειραματική, ανεξάρτητη και σουρεαλιστική ταινία είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας τα «Χρόνια της Χολέρας». Η «Γλυκιά Συμμορία» (1983) και «Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα» (2002) τα άλλα δύο μέρη.
Ο Γιώργος Νταλάρας για τον Δημήτρη Πολύτιμο: «Ένας πολύτιμος άνθρωπος»
«Δημήτρης Πολύτιμος. Ένας απ' τους πιο ευγενείς, πολιτισμένους και φιλοσοφημένους μουσικούς της ροκ που έχω γνωρίσει. Χάρηκε και έζησε αυτά που αγαπούσε και μοίρασε τη χαρά του. Ένας πολύ καλός μουσικός ένας πολύτιμος άνθρωπος. Στο καλό Δημήτρη μου» ανέφερε σε μήνυμά του στο Facebook ο Γιώργος Νταλάρας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το talk of the town της νυχτερινής Αθήνας που δεν πρέπει να χάσεις
Μια νέα κυκλοφορία από την εταιρεία «Μικρός Ήρως»
Το «Don’t be Dumb» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Ιανουαρίου 2026
Όπως κάθε χρόνο, ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Εμείς, τα μέλη του συγκροτήματος Χειμερινοί Κολυμβητές, βρήκαμε μια άλλη λύση, προσωρινή βέβαια
Η στροφή στο festive listening ξεκινά όλο και νωρίτερα
Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Thievery Corporation επιστρέφουν
Το bonus day της σταρ της ποπ που θα ήθελε να ζήσει κάθε εργαζόμενος.
Ένα από τα σημαντικότερα γκρουπ των 90s θα πλαισιώσει τον headliner Moby
Λόγω θεμάτων υγείας των μελών της θρυλικής μπάντας
Δύο καλλιτέχνες από τη Σύρο επανερμηνεύουν το κλασικό τραγούδι ως σύγχρονη αφήγηση για τον έλεγχο, την εξάρτηση και τις σχέσεις που παγιδεύουν
Ο Λευκός Οίκος δείχνει να τo απολαμβάνει
«Δεν θα ήθελα να είμαι στην κριτική επιτροπή για το ελληνικό τραγούδι», πρόσθεσε ο τραγουδιστής
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Το απόλυτο electronic event λίγο πριν αλλάξει η χρονιά by For303, Blend και Yucatan
Η βραδιά που φέρνει την απόλυτη festive house εμπειρία στην Αθήνα
Η επίσημη ανακοίνωση της EBU μετά τις αποχωρήσεις
Ένα αξέχαστο μουσικό καλοκαίρι με Nation of Language, The Flaming Lips και Jehnny Beth
Η Αυστραλή σταρ κατακτά ξανά την κορυφή των charts με το «Kylie Christmas (Fully Wrapped)»
Πήγαμε στη συναυλία του Βρετανού σταρ και ήταν σούπερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.