Μουσικη

Το πατήσαμε και φέτος το Ejekt

Δείτε τι καταλάβαμε

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
71487-144000.jpg

Το πατήσαμε πάλι το Ejekt. Mαζί με πάνω από 14.000 κόσμο σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Festival. To κοινό διχάστηκε τις επόμενες μέρες στο FB. «Τα έσπασαν οι Kasabian». «Tα έσπασαν οι Darkside». Eνδεικτικό των δύο ονομάτων που ξεχώρισαν στα δύο διαφορετικά stages στην Πλατεία Νερού. ΒΤW ένας από τους καλύτερους και πιο άνετους συναυλιακούς χώρους που διαθέτει τη Αττική με χώρο για όλους. Το φετινό επετειακό Ejekt με τη χορηγία του What’s Up της Cosmote αποδείχτηκε το άτυπο ραντεβού όλων των συναυλιοφάγων του καλοκαιριού από διαφορετικές ηλικίες αλλά και με φουλ πιτσιρικαρία. Πάτησε τα 10, κρατιέται νεανικό. Στα 40 τους θα το δούμε.

Όσο για το μέγεθος του «σπασίματος» σε Kasabian και Darkside οι διχογνωμίες αποδεικνύουν τη δύναμη του φετινού Ejekt να συνδυάσει ηλεκτρονικό και indie ήχο. Προσωπικά οι Darkside μου φτάνουν και μου περισσεύουν. Σαδιστικά αντιστικτική δομή σε όλα τα τραγούδια και αυξομειώσεις σε συχνότητες και beat που έπαιζαν με το αυτί και την προσμονή του κοινού. Εξαιρετικό στήσιμο με τις δύο φιγούρες του Νicolas Jaar και του Dave Harrington μπλε σκιές στην ομίχλη. Ο μελαγχολικός ήχος των Editors και των White Lies με τις trademark φωνές των Tom Smith και Harry McVeigh θα ταίριαζαν περισσότερο χωρίς να έχουν τον ήλιο με το μέρος τους αλλά καλοκαίρι στην Αθήνα κάποιος πρέπει να παίξει με φως. Papillon και Bigger Τhan Us τα highlights. Μαζί με το δερμάτινο του Smith.

Όσο για το φαινόμενο Kasabian έτσι είναι οι καιροί, αλλάζουν και τους φέρνουν στην πρώτη γραμμή του ξεφτισμένου βρετανικού ροκ και το βράδυ της Κυριακής στο Pyramid Stage του Glastonbury μετά τους Black Keys για να αντιληφθούμε τα μεγέθη. Eκεί που σήμερα Παρασκευή παίζουν οι Arcade Fire και αύριο οι Metallica. Στο setlist όλα τα essential anthems: Club Foot, Fire, Underdog, Days are Forgotten, Eez-eh και LSF μπροστά από τα νούμερα της διάρκειας του τελευταίου τους άλμπουμ: 48:13. Clean cut σκηνική παρουσία χωρίς εκπλήξεις από τον Meighan και τον κιθαρίστα Pizzorno που έχει όμως την σωστή κουπ.

Τechno φινάλε με τον superstar του είδους Paul Kalkbrenner που κράτησε τους μυημένους μειώνοντας τη λίστα με τα απωθημένα τους. Οι Kasabianistes την κόπανησαν.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

imageimage

image

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.