Μουσικη

Θανάσης Παπακωνσταντίνου @ Θέατρο Βράχων

Συναυλία πνευστών, εγχόρδων και κρουστών

51485-198933.JPG
Χρήστος Διαμαντής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
70890-142813.jpg

Κείμενο: Μαρία Μανωλέλη

Σε μία μόνο συναυλία την Τετάρτη 18/6, στο θέατρο Βράχων, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου υποδέχτηκε το πιστό κοινό του που τον τίμησε γεμίζοντας το θέατρο ασφυκτικά.

Εκείνος ανταπέδωσε με ένα πολύ δυναμικό live με υπέροχα ορχηστρικά μέρη, με απαγγελία ποιήματος του Octavio Paz και μια μικρή δόση από την καινούρια του δουλειά. Δήλωσε στεναχωρημένος για τον κόσμο που δεν κατάφερε να βρει θέση να καθίσει και για τον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε μέχρι να μπει. «Γι ' αυτό σ'αγαπάμε» του φώναζαν, ενώ μετά από δική του παράκληση αριστερά και δεξιά της σκηνής έφεραν καρέκλες για όποιον ήθελε να ξεκουραστεί. Μα τις χίλιες συναυλίες κάτι αντίστοιχο δεν είχαμε ξαναδεί!

Επίσης κάτι που σίγουρα δεν είχαμε ξαναδεί ήταν το κάλεσμα που έκανε από τη σκηνή στο Δημήτρη Αποστολάκη και τους Deus ex machina με σκοπό να εναντιωθούν μέσω της μουσικής σε ένα καινούριο νομοσχέδιο που θέλει να περάσει μέσα στο καλοκαίρι για τις φυλακές τύπου “Γ” (υψίστης ασφαλείας) θυμίζοντας πόσο εύκολα μαζεύτηκε ο κόσμος στις Σκουριές και πως αντίστοιχα θα μπορούσε να γίνει αυτό και εδώ.

Η μπάντα του, που στην ουσία είναι ορχήστρα, πλαισίωσε τους χιλιοτραγουδισμένους πια στίχους με τόση μελωδικότητα φέρνοντας το κοινό άλλοτε σε κατάνυξη και άλλοτε σε εγρήγορση όπως όταν η Ματούλα Ζαμάνη κάλεσε στη σκηνή το Φώτη Σιώτα να τραγουδήσουν μαζί θυμίζοντας την παλιότερη σύνθεση της ορχήστρας. Κι ενώ η βραδιά προχωράει συνειδητοποιείς πως χρόνια τώρα, με διαφορετικές συνθέσεις και επιλογές, ο συγκεκριμένος τραγουδοποιός απασχολεί, προβληματίζει και συνεχίζει να κρατάει το κοινό του όχι απλά σταθερό αλλά και ανανεωμένο.

P.S.. Τα δείγματα από τη νέα του δουλειά μας γέμισαν προσμονή.

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

Η ορχήστρα του Θανάση Παπακωνσταντίνου αποτελείται από τους :

Ματούλα Ζαμάνη:Τραγούδι

Δημήτρης Μυστακίδης: Κιθάρα,λαούτο

Κωστής Χριστοδούλου: Πλήκτρα

Κώστας Παντέλης:Ηλεκτρική κιθάρα

Σωτήρης Ντούβας: Τύμπανα

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος : Τρομπέτα,φλικόρνο

Χρυσόστομος Μπουκάλης : Μπάσο

Γιάννης Αντωνιάδης:Κλαρίνο

Αλέξανδρος Κτιστάκης :Τραγούδι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.