Μουσικη

Σπάνιος Aphex Twin

Caustic Window

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
70759-142487.jpg

Το «Caustic Window» ήταν ένα διπλό άλμπουμ του 1994 που δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Τυπώθηκε σε πέντε δοκιμαστικές κόπιες βινυλίου αλλά δεν υπήρξε συνέχεια κι ένα ακόμη «χαμένο άλμπουμ» προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο της ποπ κουλτούρας με δίσκους που καταχωνιάστηκαν σε ένα συρτάρι και ξεχάστηκαν. Όχι ακριβώς... Μέτα από 20 χρόνια ένα αντίτυπο έκανε την εμφάνιση του από τη Rephlex, την εταιρία του Aphex Twin, με σκοπό να πουληθεί για 8.000 λίρες.

Όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις και για να μην καταλήξει ο δίσκος στα χέρια κάποιου «μυστικοπαθούς» συλλέκτη που θα προστάτευε το περιεχόμενο του από όλους, οι φίλοι της μουσικής ενεργοποιήθηκαν. Συγκεκριμένα οι «συνδαιτυμόνες» του φόρουμ «We Are the Music Makers» (WATMM) ξεκίνησαν εκστρατεία στο Kickstarter και συγκέντρωσαν 20.000 λίρες. Το σπάνιο αντίτυπο του «Caustic Window» είναι πια δικό τους και δεν θα μείνει ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

Ηδη το έστειλαν ψηφιακά σε όσους συμμετείχαν στη συγκέντρωση χρημάτων, το ανέβασαν στο διαδίκτυο και τώρα σκέφτονται να δημοπρατήσουν το άλμπουμ στο eBay και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να πάνε κατά 1/3 στον Aphex Twin ως δικαιώματα, 1/3 σε όσους έβαλαν χρήματα στο Kickstarter και το υπόλοιπο 1/3 σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Στο ίντερνετ μπορείτε να βρείτε το άλμπουμ αποσπασματικά ή ολόκληρο και έχει πολύ ενδιαφέρον για να το ακούσετε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.