Μουσικη

Solarmonkeys

19 Ioυνίου@SeaSoundsStage στην Παραλία Μοσχάτου

Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι Solarmonkeys (μία λέξη) ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2011. Εξ' αρχής το ενδιαφέρον τους ήταν να δουλέψουν αποκλειστικά πάνω σε δικό τους υλικό με σκοπό την κυκλοφορία ενός ολοκληρωμένου Full Length Album.

Οι συνθέσεις τους έχουν βασιστεί πάνω σε rock φόρμες ενώ ο ήχος τους φλερτάρει με αυτόν της σκηνής του Seattle, την περίοδο της έκρηξης του grunge. Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν την μουσική τους σαν «Riff base rock ‘n roll». Η αγάπη τους για μπάντες όπως οι Soundgarden, Pearl Jam, Alice in Chains, Faith No More και Tool γίνεται αντιληπτή.

Αρχές του 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο video με την μουσική του πρώτου ολοκληρωμένου τραγουδιού με τίτλο «Inside your head» ενώ τον Ιούλιο το δεύτερο video με τίτλο «Momma’s son». Στην επίσημη σελίδα τους στο Youtube μπορείτε επίσης να βρείτε επίσημο video υλικό από ηχογραφήσεις και ζωντανές εμφανίσεις.

Έχουν ολοκληρώσει την παραγωγή της πρώτης επίσημης αυτοχρηματοδοτούμενης κυκλοφορίας τους, με τον τίτλο «Payblack». Οι ηχογραφήσεις και η μίξεις έγιναν στα Lizard Sound Studios από τον Δημήτρη Καρπούζα ενώ το mastering ανέλαβε ο Dave Collins γνωστός από τις δουλειές του με Soundgarden, Black Sabbath, Danny Elfman, QOTSA, Fu Manchu κ.α. Το «Payblack» θα κυκλοφορήσει τον Οκτωβριο του 2014 από την Sound of everything.

Έχουν ήδη παίξει ζωντανά αρκετές φορές ανεβαίνοντας στη σκηνή με μπάντες από την Ελληνική εναλλακτική σκηνή όπως οι Fool In The Box, Puta Volcano, Half Gramme Of Soma, Universe 217, Anal Veritas, Black Hat Bones, Yellow Devil Sauce, 4Bitten, Harsh Demise, Bombing the Avenue, Playgrounded κ.α.

Θα εμφανιστούν στις 19 Ioυνίου@SeaSoundsStage στην Παραλία Μοσχάτου.