Μουσικη

Mikael Delta

21 Ioυνίου@SeaSoundsStage στην Παραλία Μοσχάτου

Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η πρωτοποριακή ηλεκτρόνικα του Μιχάλη Δέλτα και του Κωνσταντίνου Βήτα της δεκαετίας του ’90 κάτω από την αστερόσκονη των Stereo Nova σημάδεψε μια εποχή παρουσιάζοντας έναν νέο ήχο στο ελληνικό κοινό και δίνοντας το ιδανικό soundtrack του αστικού τοπίου. Δύο δεκαετίες αργότερα, διατηρούν τον τίτλο της πρωτοπορίας. Ακούγονται το ίδιο σημερινοί τόσο σε μουσικό όσο και στιχουργικό επίπεδο. Μια μοναδική συνάντηση που έγραψε ιστορία σημαδεύοντας την εφηβεία πολλών σημερινών 30+.  Πιστός στην ηλεκτρονική του ταυτότητα  ο Μιχάλης Δέλτα συνεχίζει να δημιουργεί την προσωπική του μυθολογία. Η πρώτη σόλο δουλειά του κυκλοφόρησε το 1994. Ήταν το “The Picture”, στο Βέλγικο  techno label R&S Records.

Το δεύτερο άλμπουμ του “Blue Emotions”, του 1999 στην Glasgow Underground Records βρήκε θερμή υποδοχή στον βρετανικό τύπο. Το  2001 βρέθηκε στο ρόστερ του γαλλικού label Distance Records με το άλμπουμ “Halcyon Days”, που βρέθηκε στη λίστα με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς από το  DJ magazine. Ακολούθησε στην ίδια ετικέτα το 2002 το άλμπουμ “Vulnerable”, μια συνεργασία με την γερμανίδα electro–diva Billie Ray Martin και το επιτυχημένο single “I Am Not Keen”. Το  2004 μπήκε στο ρόστερ της Klik Records, όπου κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ: “Dancing with an angel” (2004), “Deep inside” (2005) και “Timeless beauty” (2006).

Το όνομα του βρίσκεται ως remixer σε εταιρείες όπως η Atal music,  η Defected, η Plastic City. Τo 2007 κυκλοφορεί με την EMI το «Forbidden Poetry», κατά πολλούς το καλύτερο του άλμπουμ, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές από τον τύπο και το κοινό. To 2010 κυκλοφορεί με την Klik Records το άλμπουμ με τίτλο «Tech me Away», ένα project με αναφορές σε techno και pop μουσικές σε συνεργασία με την Billie Ray Martin και την Etten. To 2011 κυκλοφορεί με την Γερμανική Young Society το techno EP «High Voltage» με το όνομα Aron Breath και το Walking Naked σαν Mikael Delta. Στις αρχές του 2012 η OnePush Recordings κυκλοφόρησε το 12ιντσο “For those who have been chosen” με ρεμίξ από τους Redondo & Jay Tripwire. Το επόμενο EP με τίτλο "Save The Blues" κυκλοφόρησε το 2013 στην Tuna Recordings. Toν Μάρτιο του 2014 κυκλοφόρησε το "Staunch Hearts” στο βρετανικό house label "Seamless Recordings" και τον Απρίλιο το oldschool techno EP Εmphasis στην Young Society Records.

Εκτός από την καριέρα του σαν παραγωγός ο Μιχάλης Δέλτα έχει γράψει και μουσική για κινηματογραφικές και θεατρικές παραστάσεις όπως την εξαιρετική  «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα.

Τον περιμένουμε για ένα DJ set after hours στις 21 Ioυνίου@SeaSoundsStage στην Παραλία Μοσχάτου.