Μουσικη

Eminem: Ξεπέρασε το 1B streams στο Spotify με το «Lose Yourself»

Νέο ρεκόρ για το βραβευμένο με Όσκαρ τραγούδι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eminem

Το τραγούδι «Lose Yourself» του Eminem ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο streams στο Spotify - Η ανάρτηση του ράπερ στα social media για το νέο ρεκόρ.

To iconic τραγούδι «Lose Yourself» του Eminem που κυκλοφόρησε στις 28 Οκτωβρίου 2002 και ήταν το πρώτο τραγούδι του καλλιτέχνη που κατάφερε να πάει στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 chart, ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο streams στο Spotify, με τον ράπερ να σημειώνει ένα νέο ρεκόρ και να μοιράζεται ένα βίντεο για αυτό στα social media, γράφοντας στην ανάρτησή του «πως μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε βάλεις στο μυαλό σου, μαν…»

Το τραγούδι «Lose Yourself» έχει βραβευτεί επίσης με το βραβείο Όσκαρ, ως σάουντρακ της ταινίας «8 Mile» του 2002, καθιστώντας τον Eminem, τον πρώτο ράπερ στην ιστορία που πέτυχε κάτι τέτοιο.

Πλέον το «Lose Yourself» συνοδεύει το hit «Mr. Brightside» των Killers-που κυκλοφόρησε το 2004 και το «I’m Yours» του Jason Mraz-που κυκλοφόρησε το 2008, στην τριάδα των τραγουδιών από τα 00s που ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο streams στην πλατφόρμα Spotify. Το πιο παλιό τραγούδι που έχει «σπάσει» το σχετικό «φράγμα» είναι το «Bohemian Rhapsody» των Queen-που κυκλοφόρησε το 1975, ενώ από τη δεκαετία του 1990 το μοναδικό τραγούδι που περιλαμβάνεται στην «λίστα του δισεκατομμυρίου» είναι το «Wonderwall» των Oasis.

Eminem - Lose Yourself [HD]

Μέχρι σήμερα o Eminem, έχει πουλήσει πάνω από 170 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, αποτελώντας ένα από τους καλλιτέχνες με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, και έχει επίσης τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών μεταξύ των καλλιτεχνών ραπ. Κατέχει επίσης, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες, το ρεκόρ σε πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας ενός δίσκου, καθώς το «Marshall Mathers» LP πούλησε 1,76 εκατομμύρια αντίγραφα στην πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.