Μουσικη

Εξάρχεια χωρίς διακίνηση ναρκωτικών

Πορεία και συναυλία

51485-198933.JPG
Χρήστος Διαμαντής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
69867-140824.JPG

*Κείμενο : Μαρία Μανωλέλη


Την Πέμπτη, 5 Ιουνίου οι κάτοικοι των Εξαρχείων κατέβηκαν σε πορεία στη γειτονιά τους με σκοπό να φύγουν από τους δρόμους οι μαφίες που διακινούν ναρκωτικά και υποβαθμίζουν την περιοχή.

Το κάλεσμα έγινε από το Κ*ΒΟΞ και την επιτροπή Πρωτοβουλίας κατοίκων Εξαρχείων. Η ανταπόκριση όσων θέλουν τα Εξάρχεια καθαρά, χωρίς εμπόριο ναρκωτικών, ήταν μεγάλη. Μεγάλη ανταπόκριση έδειξαν επίσης και όσοι ενοχλήθηκαν από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μιας και το κατειλημμένο κέντρο δέχτηκε πυροβολισμούς τα ξημερώματα της Τρίτης πριν την πορεία και τη συναυλία. Λίγες μέρες πριν είχε πραγματοποιηθεί συνέλευση με συμμετοχή των κατοίκων και άλλων συλλογικοτήτων της περιοχής με αντικείμενο το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί γύρω από την πλατεία.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιουνίου με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων κάθε ηλικίας. Έντονη η παρουσία πολλών ηλικιωμένων καθώς και οικογενειών με μικρά παιδιά. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Εξαρχείων όπου είχε οργανωθεί συναυλία με τους Social Waste,Σπείρα ,Βδέλυγμα, Άψινθο, Λαβωμένες Σκιές, Te Pavarurit και Rebel Diaz. Η παρουσία των κατοίκων με μια μορφή άτυπης περιφρούρησης είναι ακόμα αισθητή και τα αποτελέσματα μέχρι τώρα αισιόδοξα.

n

n

n

n

n


Video απο τη συναλία στην πλατεία:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.