Μουσικη

«Γιατί εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»

Στιγμές από τη συναυλία αλληλεγγύης στη ΒΙΟ.ΜΕ στην πλατεία Εξαρχείων

51485-198933.JPG
Χρήστος Διαμαντής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
67008-135228.JPG

*Κείμενο: Μαρία Μανωλέλη


Η ΒΙΟ.ΜΕ, μία από τις είκοσι πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρίες την προηγούμενη δεκαετία θα βρεθεί το 2011 καταχρεωμένη. Οι 70 εργαζόμενοι μετά από κάποιους μήνες που θα έχουν μείνει απλήρωτοι θα έρθουν αντιμέτωποι με το κλείσιμο του εργοστασίου.

Κανονικά αυτό θα έπρεπε να οδηγήσει τους εργαζόμενους στην ανεργία και σε μια ατέρμονη προσπάθεια να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους χωρίς ελπίδα μάλλον, μιας και η Φιλκεράμ έχει ήδη πτωχεύσει.

Το σωματείο των εργαζομένων όμως δε θα ακολουθήσει την πεπατημένη. Θα συνεχίσουν να εργάζονται μέσα στο εργοστάσιο παράγοντας άριστης ποιότητας προϊόντα σε προσιτές τιμές. Το πείραμα της ΒΙΟ.ΜΕ θα γίνει παράδειγμα και για άλλα εργοστάσια και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Την Παρασκευή 2 Μαΐου, διάφοροι καλλιτέχνες συμπαραστάθηκαν στην κίνηση της ΒΙΟ.ΜΕ, με τη συναυλία που έγινε στην πλατεία Εξαρχείων. Ο καιρός, επίσης σύμμαχος. Καλοκαιρινή βραδιά μέσα στο Μάη με μουσικές, χορό και μπύρα στο χέρι. Ο Δημήτρης Πουλικάκος ξεσηκωτικός όπως πάντα μαζί με τους ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ κατάφεραν μια ολόκληρη πλατεία να χορεύει είτε η ηλικία των χορευτών το επέβαλλε είτε σχεδόν το απαγόρευε…

Συμμετείχαν:

-AΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ

-ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ και ΜΗΤS.O.S (Δημήτρης Πουλικάκος)

-DUOYU

-ΦΑΓΟΥΡΟΣΚΟΝΗ

Χρήστος Διαμάντης

Χρήστος Διαμάντης

Χρήστος Διαμάντης

Χρήστος Διαμάντης

Χρήστος Διαμάντης

Χρήστος Διαμάντης

image

Χρήστος Διαμάντης

image

image

Χρήστος Διαμάντης

image

image

image

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.