- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Beyond ATH: Είδαμε το μουσικό ταξίδι του Kareem Kalokoh και του Havana Club
Ένα μουσικό film χωρίς σύνορα, από τον Kareem Kalokoh και το Havana Club
Βρυξέλλες, Μαδρίτη, Βερολίνο και Κούβα: To Havana Club ακολούθησε τον Kareem Kalokoh των ATH Kids σε όλον τον κόσμο.
«Αν δεν έκανα μουσική δεν θα ήμουν ο ίδιος». Με αυτά τα λόγια ξεκινά o Kareem Kalokoh το παγκόσμιο τουρ του. Ο ηγέτης των ATH Kids παρουσίασε για πρώτη φορά τη μουσική του έξω από τα ελληνικά σύνορα και βρέθηκε από τις Βρυξέλλες στη Μαδρίτη, από εκεί στο Βερολίνο και στο τέλος στην Αβάνα, όπου και γύρισε το βίντεο κλιπ του για το κομμάτι «Heaven».
Το Havana Club τον ακολούθησε σε αυτό το διεθνές τουρ και κατέγραψε κάθε στιγμή του ανερχόμενου καλλιτέχνη σε αυτό. Μαζί του δημιούργησε ένα μουσικό film χωρίς σύνορα. Live concerts, συναντήσεις με δημιουργούς της διεθνούς rap σκηνής όπως ο Kelvyn Colt κι ένα συναρπαστικό ταξίδι στις street κουλτούρες διαφορετικών προορισμών, γεμάτο όνειρα και πάθος για τη μουσική, δημιουργούν εικόνες που καθηλώνουν.
Η μίνι ταινία ξεκινά από τις Βρυξέλλες και και τo live του Kareem σε ένα από τα πιο hot clubs της πόλης, το Bloody Luis. Στην πρωτεύουσα του Βελγίου παρακολουθούμε τις συζητήσεις και τα όνειρα ενός hip-hop artist που βγάζει τον ήχο του για πρώτη φορά έξω από την Ελλάδα. Μαζί με τη μουσική του, ο Kareem έχει αναλάβει να μεταφέρει και όλη την street κουλτούρα της πόλης. Μιας κουλτούρας που όπως λέει ο ίδιος «τα media δεν θέλουν να βγάλουν προς τα έξω». Εκεί, ο Kareem Kalokoh θα συναντήσει local artists και θα μοιραστεί μαζί τους, τις σκέψεις του. Και από εκεί στην Μαδρίτη.
Στην ισπανική πρωτεύουσα θα βρει επίσης ένα έντονο street στοιχείο. Οι τοιχογραφίες στο κέντρο θα τον κερδίσουν από την πρώτη στιγμή. Συνεντεύξεις, συζητήσεις, βόλτες και ένα αξέχαστο underground live, μπροστά στο πιο ιδιαίτερο κοινό που έχει συναντήσει ποτέ. Κι όμως το τουρ είχε στην ουσία μόλις ξεκινήσει. Επόμενος σταθμός: Βερολίνο.
Στη Γερμανία συναντά μια ομάδα καλλιτεχνών με το δικό τους studio, όπου ηχογράφησαν tracks για τον καινούργιο του δίσκο και γνωρίζει από κοντά τον Kelvyn Colt. Με τον διεθνή hip-hop artist με τα εκατομμύρια views θα κάνει μια ειλικρινή συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούν τη μουσική τους, τη σχέση τους με το κοινό αλλά και να βρεθούν μαζί στο στούντιο.
Παρέα με το Havana Club, θα έφτανε και στον τόπο καταγωγής του αγαπημένου ρουμιού. Αβάνα, Κούβα. Με το που φτάνει στην κουβανική πρωτεύουσα ο Kareem θα σημειώσει την αντίθεση. Γκρεμισμένα κτίρια, έλλειμμα τεχνολογίας αλλά και μια απίθανη διάθεση για επικοινωνία. Η κουλτούρα του δρόμου στην ύψιστη μορφή της. Τα vintage κουβανικά αμάξια, τα στενάκια της Αβάνας και φυσικά η υπέροχη διάθεση του κόσμου αποτέλεσαν την τέλεια αισθητική για το νέο του βίντεο κλιπ, Heaven.
Μερικούς μήνες μετά το «Beyond ATH» κάνει πρεμιέρα στις οθόνες μας. Η πρεμιέρα έγινε στις 17/6 στην ελληνική τηλεόραση, στο MAD TV και πλέον από τις 18/6 είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο κανάλι του Havana Club στο YouTube.
Με όραμα να βάλει την αθηναϊκή street κουλτούρα στον παγκόσμιο χάρτη, το Havana Club έδωσε την ευκαιρία στον Kareem να δείξει τη μουσική του σε διεθνείς σκηνές και να αποκτήσει εμπειρίες που άνοιξαν νέους ορίζοντες. Η συνεργασία του Kareem με το Havana Club δεν είναι τυχαία. Το κουβενάζικο ρούμι που γεννήθηκε στους δρόμους της Κούβας μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με τους καλλιτέχνες της τέχνης των δρόμων όπως η ελευθερία, η τόλμη και το πάθος και συνδέεται με το αθηναϊκό street community.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κορυφαίος Αυστραλός καλλιτέχνης μιλά με θαυμασμό για το γκρουπ και περιγράφει τη δύναμη της ζωντανής μουσικής
Ο χολιγουντιανός σταρ συνεργάστηκε με τον μυστηριώδη μουσικό σε ένα νέο βίντεο
Το talk of the town της νυχτερινής Αθήνας που δεν πρέπει να χάσεις
Μια νέα κυκλοφορία από την εταιρεία «Μικρός Ήρως»
Το «Don’t be Dumb» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Ιανουαρίου 2026
Όπως κάθε χρόνο, ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Εμείς, τα μέλη του συγκροτήματος Χειμερινοί Κολυμβητές, βρήκαμε μια άλλη λύση, προσωρινή βέβαια
Η στροφή στο festive listening ξεκινά όλο και νωρίτερα
Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Thievery Corporation επιστρέφουν
Το bonus day της σταρ της ποπ που θα ήθελε να ζήσει κάθε εργαζόμενος.
Ένα από τα σημαντικότερα γκρουπ των 90s θα πλαισιώσει τον headliner Moby
Λόγω θεμάτων υγείας των μελών της θρυλικής μπάντας
Δύο καλλιτέχνες από τη Σύρο επανερμηνεύουν το κλασικό τραγούδι ως σύγχρονη αφήγηση για τον έλεγχο, την εξάρτηση και τις σχέσεις που παγιδεύουν
Ο Λευκός Οίκος δείχνει να τo απολαμβάνει
«Δεν θα ήθελα να είμαι στην κριτική επιτροπή για το ελληνικό τραγούδι», πρόσθεσε ο τραγουδιστής
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Το απόλυτο electronic event λίγο πριν αλλάξει η χρονιά by For303, Blend και Yucatan
Η βραδιά που φέρνει την απόλυτη festive house εμπειρία στην Αθήνα
Η επίσημη ανακοίνωση της EBU μετά τις αποχωρήσεις
Ένα αξέχαστο μουσικό καλοκαίρι με Nation of Language, The Flaming Lips και Jehnny Beth
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.