- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Megaron Online: Το εμβληματικό Ρέκβιεμ του Μότσαρτ στο σπίτι μας
Η πιο αινιγματική ίσως σύνθεση του Κόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ
Η συναυλία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με τη Χορωδία και το Σύνολο Μπαλτάζαρ-Νώυμαν να ερμηνεύει το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ, στο Megaron Online
Την Τέταρτη 17 Ιουνίου, το Megaron Online επιστρέφει με μία λιγότερο μακρινή παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Συγκεκριμένα, στις 21:00 θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία συναυλία που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 στη μνήμη του διακεκριμένου συνθέτη και ακαδημαϊκού δασκάλου Θόδωρου Αντωνίου. «Πρωταγωνιστής» της το αριστούργημα του Κόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, το Ρέκβιεμ σε ελάσσονα KV 626.
Πρόκειται για τη σύνθεση του Μότσαρτ, την οποία ίσως περιβάλει το μεγαλύτερο μυστήριο. Ο λόγος το γεγονός ότι ο συνθέτης πέθανε πριν προλάβει να την ολοκληρώσει, με το Ρέκβιεμ να ανακαλύπτεται μόλις στα προσχέδιά του. Σήμερα, το έχουμε σε μία ολοκληρωμένη μορφή χάρη στον Φραντς Ξάβερ Ζύσμαϋερ, τον μαθητή του Μότσαρτ που έφερε την περάτωση του αριστουργήματος της δυτικής εκκλησιαστικής μουσικής, αρνούμενος να αφήσει ημιτελές το κύκνειο άσμα του δασκάλου του.
Στη συναυλία του Μεγάρου Μουσικής έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το Ρέκβιεμ, μέσα από την ερευνητική ματιά του Τόμας Χένγκελμπροκ. Εκείνος μελέτησε τα προσχέδια της σύνθεση, αλλά και τα χειρόγραφα των Άιμπλερ και Ζύσμαϋερ σχετικά με αυτά. Το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας του πάνω στο Ρέκβιεμ ερμηνεύτηκε από τη Χορωδία και το πολυβραβευμένο Σύνολο Μπαλτάζαρ-Νώυμαν, το οποίο ο Χένγκελμπροκ όχι μόνο έχει ιδρύσει, αλλά και διηύθυνε το Ιανουάριο του 2019. Δίπλα του, για τα σολιστικά φωνητικά μέρη του Ρέκβιεμ, βρέθηκαν τέσσερις μονωδοί, η σοπράνο Κάτια Στούμπερ, η άλτο Μάριο Έκσταϊν, ο τενόρος Γιαν Πέτρυκα και ο μπάσος Ράινχαρντ Μάυρ.
Παρακολουθήστε τη συναυλία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 21:00 στο Megaron Online.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάκης Παπασημακόπουλος, Chevy, K.atou, Γιάννης Καντέα - Παπαδόπουλος και Miss Trouli μοιράζονται λόγους και αγαπημένα tracks
Θα ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι
Η ζωή και το έργο του σπουδαίου τραγουδοποιού που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών
Ο θρυλικός μπασίστας πέθανε σε ηλικία 63 ετών τον περασμένο μήνα
Ήταν γνωστός για επιτυχίες όπως το «Driving Home For Christmas»
Το συγκρότημα των πρώην μελών των Iced Earth στην Πλατεία Νερού
Ο κορυφαίος Αυστραλός καλλιτέχνης μιλά με θαυμασμό για το γκρουπ και περιγράφει τη δύναμη της ζωντανής μουσικής
Ο χολιγουντιανός σταρ συνεργάστηκε με τον μυστηριώδη μουσικό σε ένα νέο βίντεο
Ανοιχτή κάθε Σάββατο, μία μόλις ώρα από την Αθήνα, για ένα ατελείωτο πάρτι όπως παλιά
Το talk of the town της νυχτερινής Αθήνας που δεν πρέπει να χάσεις
Μια νέα κυκλοφορία από την εταιρεία «Μικρός Ήρως»
Το «Don’t be Dumb» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Ιανουαρίου 2026
Όπως κάθε χρόνο, ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Εμείς, τα μέλη του συγκροτήματος Χειμερινοί Κολυμβητές, βρήκαμε μια άλλη λύση, προσωρινή βέβαια
Η στροφή στο festive listening ξεκινά όλο και νωρίτερα
Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Thievery Corporation επιστρέφουν
Το bonus day της σταρ της ποπ που θα ήθελε να ζήσει κάθε εργαζόμενος.
Ένα από τα σημαντικότερα γκρουπ των 90s θα πλαισιώσει τον headliner Moby
Λόγω θεμάτων υγείας των μελών της θρυλικής μπάντας
Δύο καλλιτέχνες από τη Σύρο επανερμηνεύουν το κλασικό τραγούδι ως σύγχρονη αφήγηση για τον έλεγχο, την εξάρτηση και τις σχέσεις που παγιδεύουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.