Μουσικη

Φαινόμενο Omar Souleyman

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65209-131262.jpg

Aκυρώνεται η συναυλία στην Αθήνα

Update: Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας διοργάνωσης της συναυλίας του Omar Soyleyman η σημερινή συναυλία δεν θα πραγματοποιηθεί:

Λόγω πρωτοφανών απαγορεύσεων που επικρατούν στην κατεχόμενη πόλη μας, η αποψινή συναυλία του Omar Soyleyman αναβάλλεται για καλύτερες και πιο ελεύθερες μέρες.

Πληροφορίες για τον τρόπο επιστροφής των εισιτηρίων στο 2107474288 απο την Δευτέρα 14 Απριλίου


Ένας Μάγκας από τη Συρία. Εισέβαλε στη δυτική electronica από την Ανατολή. Από τους γάμους και τα πανηγύρια στην Συρία βρέθηκε στο Primavera. Παρασκευή βράδυ θα είναι στην Αθήνα για την πιο μούλτι κούλτι συναυλία της χρονιάς στο Gagarin (11/4).  Μετά από τρεις δεκαετίες και 500+ κασέτες που ηχογραφούσε στους γάμους για να τα δωρίσει στους νέονυμφους ο wedding singer προσγειώθηκε στη Δύση που τον ανακάλυψε ως exotica.  Ο  Four Tet έγινε  παραγωγός του άλμπουμ του "Wenu Wenu" που ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη και κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο από τη Ribbon Music. Συνεργασίες με τον  Damon Albarn (Blur), τον Caribou και τη Bjork, ενώ η αμερικάνικη δισκογραφική εταιρία Sublime Frequencies τον έχει συμπεριλάβει σε πολλές συλλογές της. Έχει παίξει σε φεστιβάλ όπως τα Glastonbury, All Tomorrow’s Parties και Sonar, τον περασμένο Δεκέμβριο τραγούδησε  με τον Morrissey στο Όσλο, στη συναυλία που ακολούθησε την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης. Το Pitchfork ανακάλυψε τις παλιότερες ηχογραφήσεις του.

image

 Ανατολίτικη dabke με beats σε ένα διονυσιακό vibe. Από το χωριό Tell Amir της Συρίας στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του μουσικού κόσμου. Πολύ κοντά στο crossover του Malcolm McLaren. Τον ανάκαλυψε ο Αμερικανός Μark Gergis το 1997 στο πρώτο του εξερευνητικό μουσικό ταξίδι εκτός Δύσης. Η χορευτική φολκ μουσική της dabke ακούγονταν παντού. Κάθε φορά που ρωτούσε ποιος είναι αυτός ο τραγουδιστής, η απάντηση ήταν μία: Omar Souleyman. Eπανήλθε με τον αδελφό του τρία χρόνια αργότερα μέχρι το σπίτι του Omar στο Αl Hassakeh στα σύνορα με το Ιράκ. Άλλος κόσμος με διαφορετικές εθνότητες. Συνεργάστηκε με τον παραγωγό Rizan Sa’id που έχει δουλέψει με τον Shari al Fawaz και τον μουσικό Ali Shaker που παίζει σάζι. Το 2006 ο Gergis συμφώνησε με τον Οmar να κυκλοφορήσει μια συλλογή στην εταιρεία Sublime Frequencies. Ήταν ήδη ανερχόμενο όνομα στην αραβική μουσική χάρη στην επιτυχία του τραγουδιού ‘Khataba’ το 2005 στο ΥοuTube. Καλεσμένος σε γάμους και πάρτι στο Ντουμπάι και στο Άμπου Ντάμπι. Ενδιάμεσος σταθμός πριν βγει στην Ευρώπη και την Αμερική. Η πιο επιτυχημένη εξαγωγή στην ιστορία της Συριακής μουσικής ήταν γεγονός αποδεικνύοντας ότι η μουσική είναι παγκόσμια γλώσσα.


Gagarin, Λιοσίων 205, Μετρό/ΗΣΑΠ Αττική. Opening Act: Kid Flicks. Είσοδος : 25 ευρώ, 28 ευρώ (ταμείο). Προπώληση: Θέατρο Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9-11, Τηλ.: 2103643700)
, Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου,Viva.gr. Στις 11/4.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.