Μουσικη

To δίλημμα του Robert Smith

Τί δήλωσε μετά την εμφάνιση των Cure στο Λονδίνο

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64527-129837.jpg

35 χρόνια φέτος από το  ντεμπούτο "Three Imaginary Boys". Οι πρώτες ανακοινώσεις μιλούσαν για νέο άλμπουμ από τους Cure μετά από έξι χρόνια φαγούρας. «4:14 Scream» ο τίτλος, με "υπόλοιπα", από την ηχογράφηση του «4:13 Dream». Όμως σε συνέντευξή του στον John Kennedy του XFM, μετά τη συναυλία του Σαββάτου στο Albert Hall, ο Robert Smith εξέφρασε επιφυλάξεις για την κυκλοφορία, εξηγώντας ότι το γκρουπ είναι σε δίλημμα. «Ολοκλήρωσα τα φωνητικά σε ένα άλμπουμ που γράφτηκε από ένα γκρουπ που δεν υπάρχει πλέον. Οπότε προσπαθώ να βρω τους λόγους για να βγάλω το μέρος δεύτερο, στην ουσία, ενός άλμπουμ που βγήκε το 2008».

«Είναι λίγο άκυρο για να είμαι ειλικρινής από τη στιγμή που άλλαξαν τα μέλη του γκρουπ. Είναι καλό, πραγματικά καλό, αλλά όχι καινούργιο. Δεν μπορούσα να κάνω τα φωνητικά. Δεν έμπαινα στον κόπο. Δεν μου άρεσαν οι στίχοι, οπότε τους τελευταίους μήνες το ξανάγραψα. Είναι κάτι διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχουμε κάνει. Όσοι θέλουν να το ακούσουν θα το ακούσουν, οι άλλοι όχι. Θα συνεχίζουν να χορεύουν το ‘Love Cats’».

«Τον Μάιο παίζουμε Αμερική (Bottlerock Napa Valley) και δεν νομίζω να ξαναπαίξουμε μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Οπότε πιθανότατα να κυκλοφορήσει τη νεκρή περίοδο του καλοκαιριού».

Τελευταία αποκάλυψη του Robert Smith είναι ότι πιθανότατα θα κυκλοφορήσει από την Fiction που στέγασε τους Cure από το 1978 μέχρι το 2000. «Ωραίος τρόπος για να τετραγωνίσουμε τον κύκλο», δήλωσε για την απόφαση του να συνεργαστεί ξανά με την Fiction.

Διαπιστώνοντας τα δίλημμά του συμπλήρωσε ότι δεν έχει ιδέα για το τι ακριβώς θα συμβεί. «Είμαι πολύ κακός στο να κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Είμαι σε μία ηλικία που απολαμβάνω ότι κάνω. Δεν νιώθω καμία πρεμούρα να βομβαρδίσω το κοινό με νέο υλικό».

Οι θαμώνες των δύο συναυλιών στο Λονδίνο (για καλό σκοπό: Teenage Cancer Trust) είχαν την τύχη να δουν τους Cure για τρεις ώρες και κάτι σε πάνω από 40 τραγούδια, αρκετά από τα οποία παίζουν σπάνια.

«Μου αρέσει να βουτάω στην ιστορία του γκρουπ. Όταν ξεθάβω κομμάτια που δεν έχουμε ξαναπαίξει είναι σαν καινούργια για μένα».

To πιο σημαντικό όμως κομμάτι της συνέντευξης ήταν εκεί που υπόσχεθηκε σαν πρώτη προτεραιότητα ένα άλμπουμ με το νέο lineup των Cure.

Συναυλιακές παρουσιάσεις ολόκληρων άλμπουμ πάντως δεν θα μας χαλούσαν καθόλου.

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.