Μουσικη

Γιάννης Χαρούλης

Sold out τριήμερο στον Βοτανικό

51485-198933.JPG
Χρήστος Διαμαντής
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64329-129452.JPG

Φωτογραφίες: Χρήστος Διαμάντης

Κείμενο: Μαρία Μανωλέλη

Photo edit: Ματίνα Γεωργαλή

Ο Γιάννης Χαρούλης βρέθηκε για τρεις εμφανίσεις στο Βοτανικό. Αρχικά είχε προγραμματιστεί η Δευτέρα και η Τρίτη 24 και 25 Μαρτίου αλλά επειδή τα εισιτήρια πουλήθηκαν σαν ζεστά ψωμάκια ήρθε να προστεθεί και η συναυλία της Τετάρτης.

Ο κόσμος ή μάλλον η κοσμοσυρροή έκανε τους οδηγούς των διερχομένων αυτοκίνητων έξω από το Βοτανικό να σταματούν και να ρωτούν τι συμβαίνει.

Ο Γιάννης Χαρούλης απλός, χαμογελαστός και ευγνώμων για την ανταπόκριση βγήκε στη σκηνή, χαιρέτησε τα «κοπέλια» όπως αποκαλεί το κοινό και χάρισε ώρες παλμού σε όλους αυτούς που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο και τις τρεις ημέρες. Δήλωσε συγκινημένος επειδή η οικογένεια του από την Κρήτη βρισκόταν εκεί για να παρακολουθήσει το δικό της «κοπέλι» να υπόσχεται πως δε θα απαρνηθεί «του Λασιθιού τη στράτα» και να τραγουδάει επί ώρες γεμάτος ενέργεια με ένα λαούτο έτοιμο να βγάλει φλόγες.

Αν και ο παλμός στο Βοτανικό έπιανε ζενίθ όταν έπαιζε παραδοσιακά κρητικά τραγούδια, το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε μέχρι και ηπειρώτικα αφιερωμένα σε Έλληνες που ζουν στη Γερμανία ή για να ακριβολογούμε heavy metal ηπειρώτικα με τον Κωσταντή Πιστιόλη να παίζει κλαρίνο και να τραγουδάει ενώ το κοινό τον αποθέωνε (εντάξει, μεγάλο μέρος του κοινού που τον αποθέωνε ήταν γυναικείο αλλά μην το κάνουμε και θέμα.)

Τρεις και πλέον ώρες με τραγούδια από το «Χειμωνανθό» και από τις «Μαγγανείες», παραδοσιακά κρητικά, τραγούδια του «Θανασάρα» όπως ο ίδιος αποκάλεσε τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, με τον Αύγουστο του Νίκου Παπάζογλου για τον οποίο εξέφρασε δημοσίως πως φέρει βαρέως το γεγονός ότι δεν πρόλαβε να τον δει όταν έπαιζε στο Ζυγό. Συμπεριέλαβαν για πρώτη φορά στις συναυλίες τους το «Καίγομαι» του Νίκου Γκάτσου και του Σταύρου Ξαρχάκου καθώς και ένα καινούριο τραγούδι του Βαγγέλη Καζαντζή.

Ο κόσμος τους έβγαλε και τους ξαναέβγαλε στη σκηνή και δε σταμάτησε να χειροκροτεί ούτε όταν άναψαν τα φώτα. Οι επόμενες προγραμματισμένες συναυλίες του θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη εκτός αν σας αρέσουν οι μη προγραμματισμένες οπότε να πάτε να τον βρείτε το Πάσχα στα Λακώνια να πίνει ρακή και να στήνει αυτοσχέδια γλέντια με κρητικούς μουσικούς.

Μουσικοί:

Κωνσταντής Πιστιόλης, πνευστά

Μιχάλης Πορφύρης, τσέλο

Παύλος Συνοδινός, ηλεκτρική κιθάρα

Πάνος Τόλιος, τύμπανα

nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.