- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Οι Quarantine Beach διασκευάζουν το «Close to Me» των Cure
Η μπάντα από το Ρότερνταμ με Έλληνες, Ολλανδούς, Γερμανούς και Άγγλους μουσικούς, «μένει σπίτι» και διασκευάζει το διάσημο τραγούδι των Cure.
Οι Quarantine Beach από το Ρότερνταμ, με Έλληνες, Ολλανδούς, Γερμανούς και Άγγλους μουσικούς, διασκευάζει το τραγούδι «Close to Me» των Cure για καλό σκοπό.
Οι Quarantine Beach είναι μία νεοσύστατη πολυεθνική indie pop-rock μπάντα με έδρα το Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2020 και το line up τους αποτελείται από την Αιμιλία (μπάσο), Anthony (κιθάρα, φωνή), Mark (πλήκτρα) και Robin (ντραμς). Όλοι τους έρχονται από διαφορετικές χώρες, Ελλάδα, Ολλανδία, Γερμανία και Αγγλία, αλλά η μουσική τους ένωσε δημιουργικά. Το «έξυπνο» lock down και καραντίνα που έχει επιβληθεί και στην Ολλανδία, τους απέτρεψε να παίξουν το πρώτο τους live αλλά αυτό δεν τους πτόησε.
Στο πλαίσιο της καμπάνιας και broadcast με όνομα #TogetherAtHome του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του κινήματος Global Citizen, όπου στηρίζουν υλικά και ηθικά τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας (γιατρούς, νοσηλευτές), οι Quarantine Beach αποφάσισαν να διασκευάσουν το τραγούδι «Close to Me» των the Cure και να κυκλοφορήσουν και το αντίστοιχο «σπιτικό» video. Τα μέλη των Quarantine Beach, διασκευάζουν από απόσταση ο ένας από τον άλλον το τραγούδι, αλλά «μένουν κοντά» κοινωνικά και μουσικά. Το τραγούδι «Close to Me» κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1985 και το βρίσκουμε μέσα από το άλμπουμ «The Head on the Door» της θρυλικής βρετανικής μπάντας.
Όσο για το όνομα της μπάντας, Quarantine Beach, αυτό το πήραν από μία παραλία στο Maas της Ολλανδίας. Μία παραλία με σκοτεινή ιστορία και δύσκολη πρόσβαση, στα κτίρια που υπήρχαν εκεί τη δεκαετία του ’30 έβαζαν σε καραντίνα ναυτικούς με επικίνδυνες «τροπικές» λοιμώξεις, ενώ αργότερα είχαν χρησιμοποιηθεί και από τους Γερμανούς ναζί αλλά και σαν ψυχιατρικό άσυλο.