Μουσικη

Τα καλύτερα του 2014 - Vol. 2

Συνεχίζουμε με τη δεύτερη παρτίδα καλών δίσκων της χρονιάς που διανύουμε

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63702-128131.jpg

Η γνώμη των πολλών... Κάθε μήνα και για ολόκληρο το 2014 θα σας ενημερώνουμε για τους καλύτερους δίσκους που κυκλοφορούν, τουλάχιστον κατά την άποψη της διεθνούς κριτικής. Παρουσιάζουμε με ήχο, εικόνα και πληροφορίες τα άλμπουμ που συγκεντρώνουν υψηλές βαθμολογίες από εφημερίδες, περιοδικά και μουσικά σάιτ διεθνούς εμβέλειας και ευρείας αποδοχής: (Uncut, Pitchfork, Spin, Guardian, Q, Mojo, BBC Music, PopMatters, Times, All Music Guide, Paste Magazine, Consequence of Sound κλπ.), ενώ λαμβάνουμε υπ’ όψη μας και όσα γράφονται στα ελληνικά έντυπα και σάιτ, και όλα αυτά βέβαια όχι άκριτα αλλά υπό το γενικό και αισθητικό πνεύμα της Athens Voice. Ξεκινήσαμε στις 2/2 με το: Vol.1 και τώρα συνεχίζουμε με τη δεύτερη παρτίδα καλών δίσκων της χρονιάς που διανύουμε.

Carla Bozulich - Boy

Με δραστηριότητα που πάει πίσω στη δεκαετία του ’80, η μουσικός, ποιήτρια, συγγραφέας και γενικώς καλλιτεχνική περσόνα από το Λος Αντζελες η οποία έγινε γνωστή(;) με τους The Geraldine Fibbres και Evangelista, μετά από 6 χρόνια σιωπής εμφανίζεται με το πραγματικό της όνομα και φτάνει τη μουσική της δημιουργία σε άλλο επίπεδο.


Behemoth - The Satanist

 

Στο καλύτερο σημείο της black/death metal καριέρας τους φτάνουν με το 10ο άλμπουμ οι «παλαίμαχοι» Πολωνοί. Οι φίλοι του είδους έχουν ήδη έναν από τους δίσκους της χρονιάς.


St. Vincent - St. Vincent

Ο κύκλος συνεργασίας με τον David Byrne ολοκληρώθηκε και η Annie Clark κυκλοφορεί τον 4ο σόλο δίσκο της μέσα στο γνωστό της ηλεκτρονικό, σοφιστικέ, χορευτικό περιβάλλον και με τη συνεργασία των: Homer Steinweiss (ντράμερ των Dap-Kings) και MacKenzie Smith (Midlake).


Sun Kil Moon - Benji

Η πάντα ενδιαφέρουσα και ιδιοσυγκρασιακή τραγουδοποιεία του Mark Kozelek φτάνει στην 6η της απόπειρα κι ένα σωρό καλός κόσμος σπεύδει να τον συνδράμει: Will Oldham, Steve Shelley, Owen Ashworth, Jen Wood.


Wild Beasts - Present Tense

Το αγγλικό κουαρτέτο επιβεβαιώνει με τον 4ο δίσκο του πως το υβρίδιο του indie rock (μα δεν έχει πεθάνει αυτό;) με την electropop έχει ακόμη μεγάλες προοπτικές και στη μουσική και στο στίχο και, εν προκειμένω, και στην αισθητική.


Indian - From All Purity

Με το 5ο τους άλμπουμ οι ρόκερς από το Σικάγο αποδεικνύουν πως και το doom metal έχει ψυχή και πολλή ένταση φυσικά.


Liars - Mess

Με αισθητική post punk, με αναλογικά synth και drum machine, με ένα χαρμάνι που περιλαμβάνει τη μουσική πραγματικότητα της τελευταίας 30ετίας, κατορθώνουν να πείσουν και με τον 3ο δίσκο τους πως έχουν προσωπικό ήχο και πολλές δυνατότητες.


Nicole Atkins - Slow Phaser

Η Αμερικανίδα τραγουδοποιός με το προσωπικό στιλ και την art-pop διάθεση ηχογραφεί στη Σουηδία τον 3ο της δίσκο, που φαίνεται να είναι και ο πιο ενδιαφέρον που έχει κάνει.


Comeback Kid - Die Knowing

 

Η καναδέζικη μπάντα του Andrew Neufeld κρατάει ψηλά την punk rock αισθητική της και με το 5ο άλμπουμ φανερώνει ακόμη δημιουργικές δυνατότητες σε ένα «εξαντλημένο» είδος.


Marissa Nadler - July

Η τραγουδοποιός από τη Βοστώνη φτάνει με τον 6ο δίσκο της (και πρώτο για την Sacred Bones) στο καλύτερο σημείο της.


Neneh Cherry - Blank Project

Η σκανδιναβική μουσική περιπέτεια του πειραματισμού και της πρωτοπορείας συνεχίζεται για τη σπουδαία ερμηνεύτρια (και όχι μόνο). Μετά το περσινό «The Cherry Thing», που κυκλοφόρησε παρέα με την avant-garde μπάντα The Thing, τώρα κυκλοφορεί ένα σόλο άλμπουμ, μετά από 18 χρόνια, σε παραγωγή του Kieran Hebden (Four Tet) και RocketNumberNine.


The War of Drugs - Lost In the Dream

O Adam Granduciel και η παρέα του από τη Philadelphia συνεχίζουν να πατάνε γερά στις φόρμες του κλασικού ροκ και να μας συνδέουν απευθείας με όσα έχουν γραφτεί στη ροκ ιστορία των προηγούμενων 50 χρόνων. Ο 3ος τους δίσκος έχει προσωπικές ιστορίες να αφηγηθεί και παλιομοδίτικα κλισέ (τώρα που είναι πάλι της μόδας) για να πατήσει.


Architects - Lost Forever, Lost Together

Η γνωστή και ενδιαφέρουσα αγγλική μπάντα του σκληρού ήχου μεταπηδάει στην Epitaph, την ετικέτα που πάντα έδειχνε ενδιαφέρον και γι’ αυτόν τον ήχο, για να κυκλοφορήσει το 6ο της άλμπουμ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.