Μουσικη

Johnny Cash: Πρώτο βίντεο από το «χαμένο» άλμπουμ

She Used to Love Me a Lot σε παγκόσμια πρεμιέρα

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63046-126739.jpg

«Τι είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο στον Johnny Cash;» Ο κινηματογραφιστής John Hillcoat επιμελήθηκε το βιντεοκλίπ του πρώτου single από το «χαμένο» άλμπουμ «Out Among the Stars» του θρύλου της αμερικανικής κάντρι, Johnny Cash. Ένα άλμπουμ, το οποίο ο Cash ολοκλήρωσε τη δεκαετία του ’80 κι έμεινε ξεχασμένο στα ράφια της δισκογραφικής Columbia. Ήταν η εποχή που η Αμερική μπορεί να λάτρευε τον Johnny, αλλά ο ίδιος ήταν χαμένος σε μια προσωπική του δίνη, απομακρυσμένος και αποκλεισμένος από όλους και όλα. «Είναι αυτός χαρακτηριστικός τόνος της φωνής του, είναι το παίξιμο της κιθάρας σα να χτυπά βολές κατά ριπάς, είναι ο τραγουδιστής των χαμένων στη ζωή. Και γι’ αυτό μου αρέσει», λέει ο σκηνοθέτης.

Ο τίτλος του single είναι She Used To Love Me a Lot. Το σκεπτικό του βίντεο είναι το τραγούδι αγάπης να αποτελέσει την αφετηρία για ένα σχόλιο στην εικόνα της σύγχρονης Αμερικής. «Θέλω να δείξω ότι οι αδύναμοι, οι απόκληροι είναι σήμερα οι ξεχασμένοι ενός κράτους που κάποτε τους φρόντιζε. Εικόνες από το χρηματιστήριο αντιπαραβάλλονται με εικόνες αστέγων. Διασχίσαμε όλη τη χώρα. Κάναμε γυρίσματα στο Λος Άντζελες, στη Σάντα Φε, στη Νέα Υόρκη και στις φυλακές του Αλμπακέρκι και του Τένεσι».

image

Το συνεργείο επίσης επισκέφθηκε το κατεστραμμένο από πυρκαγιά σπίτι του Cash στη λίμνη του Νάσβιλ αλλά και εκείνη τη σπηλιά στο Τενεσί, όπου ο τραγουδιστής αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει αλλά άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή. Το πρώτο πλάνο του βίντεο είναι από αυτή τη σπηλιά. «Εάν θυμάμαι σωστά ο Cash είναι το πρώτο δημόσιο πρόσωπο στις ΗΠΑ που μίλησε ανοικτά για τον εθισμό του με τα ναρκωτικά, για τους δαίμονές του και για τις προβληματικές του σχέσεις με τις γυναίκες», λέει ο Hillcoat. Το άλμπουμ κυκλοφορεί στις 25 Μαρτίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.