Μουσικη

Τα καλύτερα του 2014 - Vol.1

H πρώτη παρτίδα καλών δίσκων για το έτος

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59725-119362.jpg

Η γνώμη των πολλών... Κάθε μήνα και για ολόκληρο το 2014, θα σας ενημερώνουμε (όπως και πέρυσι) για τους καλύτερους δίσκους που κυκλοφορούν, τουλάχιστον κατά την άποψη της διεθνούς κριτικής. Παρουσιάζουμε με ήχο, εικόνα και πληροφορίες τα άλμπουμ που συγκεντρώνουν υψηλές βαθμολογίες από εφημερίδες, περιοδικά και μουσικά σάϊτ διεθνούς εμβέλειας και ευρείας αποδοχής: (Uncut, Pitchfork, Spin, Guardian, Q, Mojo, BBC Music, PopMatters, Times, All Music Guide, Paste Magazine, Consequence of Sound, κλπ.), ενώ λαμβάνουμε υπ' όψη μας και όσα γράφονται στα ελληνικά έντυπα και σάϊτ και όλα αυτά βέβαια όχι άκριτα αλλά υπό το γενικό και αισθητικό πνεύμα της Athens Voice. Να λοιπόν η πρώτη παρτίδα καλών δίσκων για το 2014:

Rosanne Cash - The River & the Thread

Παρά το βάρος του ονόματος που κουβαλάει, τα έχει πάει πολύ καλά. Μπορεί ο πατέρας της να έχει "αγιοποιηθεί" πλέον αλλά η ίδια είναι που κάνει καλή δουλειά. Μετά από 8 χρόνια σιωπής η σπουδαία κυρία της κάντρυ (και όχι μόνο), κυκλοφορεί καινούργιο δίσκο με τραγούδια εμπνευσμένα από τα ταξίδια της στον αμερικάνικο νότο.


Mark Lanegan - Has God Seen My Shadow? (An Anthology 1989 - 2011)

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι μία από τις μεγάλες "μούρες" του ροκ τα τελευταία 30 χρόνια με ζωή σαν μυθιστόρημα. Με αυτό το 2πλό cd ανθολογείται η πολύ ενδιαφέρουσα σόλο καριέρα του, ενώ περιλαμβάνονται και 12 ακυκλοφόρητα τραγούδια.


Against Me! - Transgender Dysphoria Blues

Η Laura Jane Grace και η παρέα της φτάνουν στο 6ο τους άλμπουμ, παίζοντας στον τίτλο με τον επιστημονικό όρο που αναφέρεται στην σεξουαλική της ιδιαιτερότητα και φυσικά συνεχίζοντας να φλερτάρουν με το punk.


East India Youth - Total Strife Forever

Ο William Doyle κάνει το ηλεκτρονικό ντεμπούτο του και παρ' ότι Άγγλος, θα μπορούσε να είναι από το Μπρούκλιν και φίλος των Vampire Weekend (ας πούμε;). 


Blank Realm - Grassed Inn

 

Τα αδέλφια από την Αυστραλία συνεχίζουν επάξια την indie rock παράδοση της χώρας, φτάνοντας στο 4ο άλμπουμ τους.


Doug Paisley - Strong Feelings

Το νέο αίμα της καναδικής τραγουδοποιείας (με την τόσο μεγάλη παράδοση) κυκλοφορεί τον 3ο του δίσκο, με την βοήθεια και την συμπαράσταση πολλών φίλων μουσικών από τη νέα γενιά. Στον Καναδά συνεχίζει να γίνεται καλή δουλειά (όπως θα δείτε και στη συνέχεια)...


Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra - Fuck Off Get Free We Pour Light on Everything

Το πάντα ενδιαφέρον εναλλακτικό κουιντέτο από τον Καναδά που αναδομεί το post rock, τα blues, το garage και φτάνει ως το heavy metal, φτάνει αισίως στο 7ο άλμπουμ του.


The Gloaming - The Gloaming

Η ιρλανδική folk παράδοση βρίσκει νέους εκφραστές με το ντεμπούτο ενός σχήματος που το αποτελούν (μεταξύ άλλων) οι: Marin Hayes, Doveman (Thomas Bartlett), Iarla O'Lionaird, Denis Cahill.


Asgeir - in the Silence

Το νέο αστέρι της Ισλανδίας γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη χώρα του με αυτό το άλμπουμ, το οποίο τώρα κυκλοφορεί και για την υπόλοιπη Ευρώπη με τους στίχους μεταφρασμένους στα αγγλικά από τον John Grant.


Sharon Jones & the Dap-Kings - Give the People What They Want

Η σπουδαία κυρία της soul, των blues και της jazz και η νεοϋορκέζικη παρέα της, κυκλοφορούν τον 5ο τους δίσκο, που έρχεται με καθυστέρηση καθώς η Sharon Jones έπρεπε πρώτα να νικήσει τον καρκίνο. Και τα κατάφερε. Όταν τη ρώτησαν αν θα κάνει βίντεο για το άλμπουμ, είπε πως θα περιμένει πρώτα να ξαναβγούν τα μαλλιά της που έπεσαν από τις χημειοθεραπείες. Αλλά όπως θα δείτε...


Damien Jurado - Brothers and Sisters of the Eternal Son

Ο Αμερικάνος lo-fi τραγουδοποιός και καλοκαιρινός μας επισκέπτης (θα εμφανιστεί στο Plissken), συνεχίζει την συνεργασία του με τον Richard Swift (the Shines) στην παραγωγή, για την λογική συνέχεια του: "Maraqopa".

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.