Μουσικη

Oι Bέλγοι Balthazar μιλούν πριν την εμφάνιση τους στο Summer Nostos Festival

O Jinte Deprez για το good vibration των Balthazar πριν την εμφάνισή τους στο ΚΠΙΣΝ

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Balthazar

Με το νέο τους άλμπουμ «Fever» oι Βέλγοι Βalthazar επέστρεψαν μετά από ένα παρατεταμένο pause 4 ετών. Με αφορμή την εμφάνισή τους στο Summer Nostos Festival μιλήσαμε με τον Jinte Deperez, ιδρυτικό μέλος του γκρουπ μαζί με τον Marteen Devoldere, για το επιτυχημένο τους comeback και την επανένωση μετά από τα διαφορετικά solo projects τους. O Jinte με το alter ego J. Bernard και ο Marteen με τους Warhaus. 

Balthazar
© Athos Burez

>> Μας αρέσουν πολλά διαφορετικά πράγματα. Γράφουμε ποπ μουσική αλλά δεν θα μας χαρακτήριζα ως ένα αμιγώς ποπ ή ροκ γκρουπ. Βρίσκω ενδιαφέρουσα αυτή την αταξινόμητη διάσταση της σύγχρονης μουσικής πραγματικότητας με αναφορές σε διαφορετικά μουσικά είδη.

>> Στο προηγούμενο άλμπουμ των Balthazar για παράδειγμα υπάρχουν πολλές 60s και 70s αναφορές ενώ στο νέο άλμπουμ θα ακούσεις περισσότερo τον ήχο των 70s φτάνοντας μέχρι τα 80s.

>> Στις περιοδείες πέρα από την αγάπη που έχω για τη σκηνή αυτό που μου αρέσει είναι να βλέπω τις αντιδράσεις του κοινού στα νέα μας τραγούδια. Μερικές φορές μπορεί να είναι βαρετό γιατί πίστεψε με δεν είναι καθόλου υγιεινό να είσαι συνέχεια στο δρόμο με συνεχή πάρτι και αλκοόλ (γέλια). Αλλά όχι δεν παραπονιέμαι.

Balthazar - Fever

>> Στις συναυλίες τα τραγούδια πάντα αλλάζουν σε ένα βαθμό. Πρώτον γιατί είναι αδύνατο να παιχτούν όπως ακριβώς στο άλμπουμ και δεύτερον γιατί θα ήταν βαρετό. Όταν παίζουμε στη σκηνή ένα τραγούδι μπορεί να επεκταθεί και στα 7 λεπτά όσο το vibe είναι καλό. Η ουσία όλου του νέου άλμπουμ ήταν για μας άλλωστε είναι να έχει good vibration. Παρά τον τίτλο του τραγουδιού «Wrong Vibration». (γέλια) 

Balthazar - Wrong Vibration (Official Video)

>> Για το εξώφυλλο του Fever... Καθόμασταν στο σπίτι. Αναζητούσαμε ακόμη τίτλο και cover.  Ανοιχτοί σε οποιαδήποτε νέα ιδέα. Υπήρχε στο δωμάτιο ένα τεύχος του National Geographic.  Πέσαμε πάνω στη φωτογραφία με τους αφρικανικούς σκύλους και μας φάνηκε ότι πόζαραν ως μέλη ενός γκρουπ! Ήταν απλό, καθόλου σοφιστικέ, εξωστρεφές, με ένα αφρικανικό vibe που κόλλαγε υφολογικά με τις soul και funk αναφορές του ήχου μας. Το είδαμε σαν μια αγέλη σκύλων που μας φάνηκε πολύ ταιριαστή μεταφορά για την κοινή μας επιστροφή μετά τα solo projects.

1200x1200bb.jpg

>> Με τον Μάρτιν είχα πολλούς λόγους να θέλω να συνεργαστούμε και πάλι μαζί. Moυ άρεσε πάρα πολύ ό,τι έκανε με τους Warhaus. Yπάρχει μεταξύ μας μια δημιουργική ανταλλαγή ιδεών που έχει πολύ ενδιαφέρον. 

>> Άκουσα πρόσφατα το πρώτο άλμπουμ του Elvis Costello. Είναι ωραίο παράλληλα με τις νέες μουσικές να πηγαίνεις πίσω στο χρόνο και να ανακαλύπτεις από την αρχή ξεχασμένα άλμπουμ. 

Balthazar - Nightclub (Official Video)

>> Ένας καλός μας φίλος, ο Jasper Maelkelberg έκανε την παραγωγή στο Fever και παίζει συχνά support στις συναυλίες μας με το σχήμα του Faces On TV. Aξίζει να τους ακούσετε.

>> Με τους μουσικούς που εκτιμώ δεν θα ήθελα ποτέ να συνεργαστώ για να μην χαθεί αυτό το μαγικό μυστικό της δημιουργίας. Θέλω να παραμένει ζωντανό ένα είδος μυστηρίου. Αυτή είναι η ομορφιά της μουσικής. 

Balthazar


Οι Balthazar εμφανίζονται στις 25 Ιουνίου (20.30) στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival που διοργανώνεται και υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.