Μουσικη

Μουσικό τηλεγράφημα

Γράμμα από τον ντράμερ των Red Snapper

Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 461
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αφού ακούσαμε την εβδομάδα που πέρασε την Κατερίνα Πολέμη να εισπράττει όλο το μεσημεριανό χειροκρότημα της Στέγης στο ΤΕDx Athens και την Κυριακή τη Laurel Halo στο Six Dogs να ανεβάζει τα beats σε ύψιστο techno βαθμό, τα είδαμε όλα. Μαζί ζήσαμε την περιπέτεια του Γιάννη Μπεχράκη με τις σφαίρες να περνούν δίπλα από το δικό μας κεφάλι, λίγο μετά την περιεκτική και πολιτική ομιλία του Αλέξανδρου Αβρανά και τη φανταστική παρουσίαση του Ευγένιου Τριβιζά που, όπως αναμενόταν, εισέπραξε το πιο παρατεταμένο και όρθιο χειροκρότημα του διήμερου TEDx.

Ο μπασίστας των Joy Division και των Νew Order Peter Hook, που πηγαινοέρχεται συχνά στο Ελ.Βελ., καταφτάνει μαζί με τους Light να παίξουν όλο το σκοτάδι του «Closer» των Joy Division (Gagarin, 6/12). Τις επόμενες δύο μέρες στη Λιοσίων μέταλ προσκύνημα για τους Rotting Christ.

Tζαζ τριήμερο στη Στέγη με μουσική συνύπαρξη ανατολής και δύσης, παράδοσης και πρωτοπορίας. Takis Barberis Group μαζί με τον Τουρκο-Σουηδό σαξοφωνίστα Ilan Ersahin (6/12), το σχήμα του πιανίστα Σάμι Αμίρης με τον Καλιφορνέζο τρομπετίστα Rex Richardson (7/12) και τέλος ο Kώστας Θεοδώρου με τον Βρετανό τρομπετίστα Tom Arthurs (8/12).

25 χρόνια κλείνουν οι Πορτογάλοι Μadredeus και με νέα τραγουδίστρια έρχονται Αθήνα με μια επιλογή από 30 κομμάτια που ανακεφαλαιώνει την ιστορία τους και το νέο τους άλμπουμ «Essencia», στο πλαίσιο της περιοδείας τους που ξεκίνησε από το Barbican (10/12, Μέγαρο Μουσικής).

Επανέρχονται με τα ιδρυτικά μέλη οι Red Snapper (κεντρική φωτο) το Σάββατο 7/12 στο Κοο Κοο. Τριπαριστό leftfield, breaks και jazz που ξεκίνησε το 1996 στη Warp, απογειώθηκε το 2000 με το «Our Aim Is To Satisfy» και με κάποιες αναταράξεις και 5χρονο pause οδηγήθηκε στο πιο πρόσφατο άλμπουμ τους «Key» του 2011. Επερχόμενη κυκλοφορία το νέο soundtrack για την cult σενεγαλέζικη ταινία δρόμου «Τοuki Bouki». Σεβεντίλα, με restore από τον Μάρτιν Σκορσέζε το 2008. Υπόσχονται το καλύτερο άλμπουμ τους για τη δεκαετία. Θα δειγματίσουμε το Σάββατο και θα δούμε. Δες το status update που μας έστειλαν τελευταία στιγμή.

Στα καλά νέα του 2014 η συναυλία των Crystal Stilts στο Gagarin στις 8 Μαρτίου. Confirmed.

gdim400@gmail.com


Γράμμα από τον ντράμερ των Red Snapper

Γεια σας,

Aνυπομονούμε να ξανάρθουμε στην Ελλάδα. Οι συναυλίες στην Αθήνα είναι πάντα ξεχωριστές για εμάς, έχουμε παίξει αρκετές φορές κάτω από διαφορετικές συνθήκες και πάντα ήταν τέλεια. Αυτή τη φορά το live είναι ξεχωριστό γιατί μόλις τελειώσαμε την ηχογράφηση του νέου μας άλμπουμ στο Λονδίνο. Θα περιλαμβάνει όλο το υλικό από το soundtrack της ταινίας «Τοuki Bouki» και μερικά έξτρα. Είναι ψυχεδελικό, afrofunk, με στοιχεία από σκοτεινό hiphop, πειραματική electronica και ο Ali τραγουδά λίγο παραπάνω. Ξέρουμε πόσο δύσκολα είναι τα τελευταία χρόνια για εσάς και ελπίζουμε με τη μουσική μας να καθρεφτίσουμε τα συναισθήματά σας. Ελπίδα, πάθος, οργή, αγάπη, απογοήτευση… η μουσική μας είναι κάτι το διαφορετικό για τον καθένα. Ανυπομονούμε να έρθουμε και να συναντηθούμε ξανά.

Rich Τhair