- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Είκοσι πέντε χρόνια μετά τη συναυλία που είχε δώσει στο υπό πολιορκία Σαράγεβο, ο Μπρους Ντίκινσον ανακηρύχθηκε επίτιμος πολίτης της πόλης.
Η συναυλία του Ντίκινσον στην πρωτεύουσα της Βοσνίας το 1994 «ήταν μία από εκείνες τις στιγμές που συνειδητοποιήσαμε ότι θα επιβιώσουμε στο Σεράγεβο», δήλωσε ο δήμαρχος Αμπντουλάχ Σκάκα.
Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Σεράγεβο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βομβαρδίστηκαν και πυροβολήθηκαν από βόσνιους Σέρβους από τους γύρω λόφους και έμειναν χωρίς φαγητό, νερό και ηλεκτρισμό για σχεδόν τέσσερα χρόνια.
Μια νύχτα του Δεκέμβρη του 1994, ο Ντίκινσον με τη βοήθεια στρατιωτών των Ηνωμένων Εθνών έφτασε στο Σεράγεβο και έδωσε συναυλία με τη σόλο μπάντα του Skunkworks.
Η ιστορία του ταξιδιού της μπάντας σε μια πόλη αποκομμένη από τον κόσμο, και η ίδια η συναυλία, απαθανατίστηκαν στη ταινία «Scream For Me Sarajevo» του 2017.
«Αν και αυτή είναι μεγάλη τιμή, νομίζω ότι αυτό το βραβείο ανήκει εξίσου στον λαό του Σεράγεβο που βρίσκονται ακόμα εδώ», δήλωσε ο Ντίκινσον αποδεχόμενος το βραβείο.
Στην αυτοβιογραφία του «"What Does This Button Do?» του 2017 ο Ντίκινσον περιγράφει τη σκηνή στο Σεράγεβο ως «έντονη». Δεν είμασταν προστατευμένοι, δεν υπήρχε σχέδιο και οι σφαίρες ήταν πραγματικές, αλλά... πήγαμε ούτως ή άλλως», έγραψε.
«Άλλαξα τον τρόπο που έβλεπα τη ζωή, τον θάνατο και τους ανθρώπους».