Μουσικη

Mα ποιoς επιτέλους είναι αυτός ο Gramatik;

H free επανάσταση του Σλοβένου DJ και παραγωγού στην Αθήνα

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52305-106635.jpg

Δείγμα του νέου μοντέλου DJ παύλα παραγωγού στην εποχή του download και των hasgtags. Ο Σλοβένος Denis Jasarevic δεν καταλαβαίνει γραμμή από τις διακηρύξεις των κυνηγών του freedownloading και δίνει από το πρώτο του κομμάτι free τη μουσική του.  Όταν δεν μοντάρει beats ο Gramatik βλέπει τηλεοπτικές σειρές της HBO. Αυτή την περιόδο δεν κάνει τίποτε από τα δύο. Απλώς ανοιγοκλείνει βαλίτσες και καλωδιώνεται σε clubs. Ακατάπαυστα. Η περιοδεία του The Age Of Reason ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη στις 4 Σεπτεμβρίου ενώ από 16 Οκτωβρίου πετάει πάνω από την Ευρώπη. Τελευταίος σταθμός της η Αθήνα και η Ιερά Οδός στις 27 Οκτωβρίου πριν επιστρέψει για νέες εμφανίσεις στην Αμερική.

image

O Σλοβένος παραγωγός και DJ μεγάλωσε με κασέτες που έπαιζαν Αμερικάνικο funk, jazz, soul και blues. Στα 13 του κόλλησε τα πρώτα beats σε ένα PC. Πολύ γρήγορα κατάλαβε τη σημασία του sharing.  Tα mashupsongs και τα remixes που συναρμογολογούσε σαν κολάζ με δεκάδες samples άρχισαν να ταξιδεύουν και μαζί το hype γύρω από την περσόνα που δημιουργούσε. Πρώτη του κυκλοφορία το trip hop "Dreams About Her" στην Cold Busted  πριν ξικινήσει τη σειρά των κυκλοφοριών Street Bangerz. Μετακόμισε στο Μπρούκλιν μαζί με όλη την ομάδα του. Τους παιδικούς τους φίλους που μαζί ονειρεύονταν το μουσικό τους μέλλον.  Dream Big η κολεκτίβα του, μαζί με τον κιθαρίστα και παραγωγό F.A.Q, τον σκηνοθέτη Anze Koron, τον web designer Martin Kenjic. Δεν άργησε να συνεργαστεί με τη εταιρεία Pretty Lights Music, που δίνει free όλο το ρόστερ της.  Μετά από χιλιάδες πωλήσεις στο Beatport.com, και βλέποντας τα τραγούδια του σε όλες τις μουσικές λίστες ήξερε πως η αναγνώριση ήταν θέμα χρόνου.  Πρόσφατη κυκλοφορία του στην PLM, το EP  #digitalfreedom που μπορείς να κατεβάσεις εδώ.  Διαφορετικός ήχος από τα hip hop shortcuts των προηγούμενων άλμπουμ και στοιχεία από dub, electro, glitch-hop. Όσο ανοίγει το κοινό, τόσο καθαρίζουν και δυναμώνουν τα beats. Λογικό.

 image

 Βοτανικός. Είσοδος για την Προπώληση από Κασσάνδρας 19. Ταμείο και Προσκλήσεις από Ιερά Οδό 72. Τα πρώτα εισιτήρια των 15 ευρώ εξαντλήθηκαν. Προπώληση για τα εισιτήρια των 20 ευρώ: Public, Cartone, Τριπτολέμου & Περσεφόνης, Γκάζι και ticketarena.gr. Στις 27 Οκτωβρίου.

*Διπλό διαστημικό suport από Space Blanket και Spaced Cowboy.


ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.