Μουσικη

Νέα βίντεο, φρέσκοι ήχοι

Δίσκοι που «γεννούν» σιγκλάκια ή βίντεο

Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δίσκοι που θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο κι άλλοι που έχουν ήδη κυκλοφορήσει και «γεννάνε» καινούργια σιγκλάκια ή βίντεο. Έχει άλλωστε διατυπωθεί αρμοδίως από τους Kraftwerk ήδη από το 1986: "Music Non Stop", γι' αυτό ακολουθεί μια ακόμη καλοκαιρινή λίστα με νέα βίντεο και φρέσκους ήχους, τώρα που συμβαίνει:

Superchunk - Me & You & Jackie Mittoo

Το θρυλικό μετα-punk συγκρότημα κυκλοφορεί δεύτερο δίσκο μετά την επανσύνδεσή του το 2010, με τίτλο "I Hate Music". Ποιος τους πιστεύει; Αλλωστε το ίδιο το βινυλιοφιλικό βίντεο τους διαψεύδει.


Kim Deal - Are You Mine?

Αποχώρησε από τους Pixies και αποφάσισε να ακολουθήσει μοναχική πορεία θέτοντας αυτό το καυτό ερώτημα "για ν' αποφασίσεις με ποιον θα πας και ποιον θ' αφήσεις". Μη μας βάζεις σ' αυτό το δίλημμα Kim, καθώς και οι Pixies έχουν καινούργιο δίσκο μετά από μια δεκαετία.


These New Puritans - Organ Eternal

Κυκλοφόρησαν και φέτος ένα από τα άλμπουμ της χρονιάς και κάθε δείγμα από το δίσκο το επιβεβαιώνει.


 Camera Obscura - Break It You Gently

 

Οι σκωτσέζοι δεν μας έχουν αφήσει ποτέ παραπονεμένους και δεν το κάνουν ούτε τώρα με τον 5ο τους δίσκο: "Desire Lines".


Spiritualized - I Am What I Am

Ο χαμένος στο διάστημα Jason Pierce συναντάει τον αιωνίως φευγάτο Dr. John και γράφουν μαζί ένα space funk για το δίσκο των Spiritualized: "Sweet Heart Sweet Light".


Nine Inch Nails - Everything

Καθώς πλησιάζει η μέρα που το άλμπουμ τους "Hesitation Marks" θα κυκλοφορήσει (3/9), όλο και πιο πολύ αποκαλύπτεται. Μετά το"Came Back Haunted", αυτό είναι το δεύτερο σινγκλ (και βίντεο).


Janelle Monae - Primetime

Το καινούργιο της άλμπουμ "The Electric Lady" (δεν θυμίζει λίγο Jimi Hendrix ο τίτλος;) είναι έτοιμο, ακόμη και ο μέντοράς της ο Prince συμμετέχει, αλλά εδώ τη βλέπουμε παρέα με τον Miguel στο πρώτο δείγμα απ' τον δίσκο.


 Lady Gaga - Applause

 

Κυκλοφόρησε το τραγούδι βιαστικά για να προλάβει τα "τερατάκια" της που το είχαν διαρρεύσει και αναγκαστικά ακολούθησε και το βίντεο. Αν προσέξεις την ερμηνεία θα καταλάβεις πόσο πολύ την αντιγράφει ο David Bowie όλα αυτά τα χρόνια. Συγκεκριμένα την αντέγραφε πριν καν ανακαλυφθεί...


 Body/Head - Actress

Το ντουέτο που δημιούργησε η Kim Gordon με τον Bill Nace στη μετά-Sonic Youth εποχή της έχει έτοιμο το πρώτο του άλμπουμ: "Coming Apart". Κι αυτό το εξαιρετικό πρώτο δείγμα μάς αποκαλύπτει ποιος είχε το τσαγανό στο γκρουπ και την γεννήτρια θορύβου πάντα στο On.

https://widgets.matadorrecords.com/actress

Κεντρική φωτογραφία το εξώφυλλο του δίσκου Coming Apart