Μουσικη

Music Non Stop

10 καινούργια βίντεο για να δεις τι τρέχει τώρα στη μουσική

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
46963-97465.jpg

Σε αντίθεση μ' εμάς που αν και πτωχευμένοι κάνουμε διακοπές, η μουσική βιομηχανία -που επίσης έχει πτωχεύσει- δουλεύει μέσα στο κατακαλόκαιρο για να μην μας λείψει τίποτα, ούτε στο mainstream ούτε στο (λέμε τώρα) alternative. Διότι, όπως σοφά είπαν και οι Kraftwerk: "Music Non Stop". Κι επειδή «το μάτι είναι αχόρταγο», όπως έλεγε και ο γνωστός σπουδαστής κινηματογράφου Jim Morrison, αντί να ακούσεις μερικά καινούργια τραγούδια καλύτερα να τα δεις, γιατί όπως θα διαπιστώσεις -σε κάποιες περιπτώσεις- το οπτικό υλικό είναι πιο ενδιαφέρον από το ακουστικό. Αν μάλιστα εκτός από το να ακούς και να βλέπεις, έχεις και οθόνη αφής, ανάψεις κι ένα αρωματικό στικ και πιπιλάς και την καραμέλα: «η κρίση φτάνει στο τέλος της», τότε θα έχεις σε λειτουργία και τις 5 αισθήσεις. Λίγο είναι;

Να λοιπόν 10 πρόσφατα βίντεο από άλμπουμ που έρχονται ή που έχουν μόλις κυκλοφορήσει και προέρχονται από συγκροτήματα και μουσικούς που -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- έχουν κάτι να μας πουν:

 

Franz Ferdinand - "Love Illumination"

Το αγγλικό συγκρότημα που έχει και λίγο «ελληνικό αίμα», δοκιμάζει -για μια ακόμη φορά- να επιστρέψει στις ένδοξες μέρες με καινούργιο άλμπουμ και ίσως αυτή τη φορά να τα καταφέρει καθώς χρησιμοποιεί: "Right Thoughts, Right Words, Right Actions". Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στο τέλος Αυγούστου κι αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα.


Icona Pop - "Girlfriend"

Το κοριτσίστικο ντουέτο από τη Σουηδία που πολλοί συμπάθησαν με το πρώτο του άλμπουμ κι έκανε μεγάλο γκελ σε μουσικά έντυπα και σάιτ, έχει πλέον μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. Ετοιμάζει δεύτερο δίσκο, που έχει σκοπό να αποτινάξει το στίγμα της ποπ επιτυχίας του "I Love It", που έχει σημαδέψει την ως τώρα πορεία τους.


Washed Out - "Don't Give Up"

Κάποτε οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Georgia έκαναν "κολεγιακό ροκ" αλλά τώρα κάνουν ηλεκτρονικά, όπως ο Ernest Greene που έχει έτοιμο το δεύτερο άλμπουμ του "Paracosm" κι αυτό είναι το πρώτο δείγμα.


Quasi - "You Can Stay But You Gotta Go"

Οι παλέμαχοι από το Oregon επιστρέφουν μετά από 3 χρόνια με διπλό άλμπουμ που θα έχει τίτλο "Mole City". H Janet Weiss (Wild Flag, Sleater-Kinney, the Jicks) και ο Sam Coomes (Heatmiser) μπορεί να μην είναι πια αντρόγυνο, αλλά ό,τι έχτισαν μαζί από το 1993, παραμένοντας πιστοί στο DIY, δεν το παρατάνε. Αυτό είναι ένα από τα 24 τραγούδια του δίσκου.


Volcano Choir - "Byegone"

To 2009 o Justin Vernon (Bon Iver) και η χαλαρή παρέα μουσικών "Collections of Colonies of Bees" κυκλοφόρησαν, ως Volcano Choir, το άλμπουμ "Unmap" και τώρα αποφάσισαν να το επαναλάβουν με το δεύτερο δίσκο τους "Repave".


King Khan & the Shrines - "Darkness"

Μετά από 5 χρόνια σιωπής κι αφού ο King Khan ξεπέρασε(;) κάποιες ψυχικές διαταραχές (ή μήπως είναι ένα διαφημιστικό κόλπο;), το «διαταραγμένο» συγκρότημα του psych rock, επιστρέφει με το δίσκο "Idle No More". Tο "Darkness" είναι το δεύτερο δείγμα από αυτό το άλμπουμ, μετά το "Born to Die" κι όπως βλέπετε οι τίτλοι των τραγουδιών αντανακλούν τον ψυχικό κόσμο του δημιουργού τους.


The Love Language - "Calm Down"

O Stuart McLamb συνεχίζει το lo-fi που ξεκίνησε το 2009, φτάνοντας αισίως στον 3ο του δίσκο "Ruby Red", που μόλις κυκλοφόρησε.


The Child of Lov - "Fly"

Θα μπορούσαμε να πούμε: "Ο Antony της Ολλανδίας;" Υπερβολές... Ο Cole Williams εμφανίστηκε πριν από μερικούς μήνες με ένα τραγούδι στο youtube και γρήγορα βρήκε το κοινό του αλλά και τους DOOM και Damon Albarn που του συμπαραστάθηκαν στο πρώτο του άλμπουμ, με τίτλο το όνομα πίσω από το οποίο κρύβεται: "The Child of Lov", που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο. Το "Fly" είναι ένα ακόμη δείγμα απ' αυτόν το δίσκο.


Night Moves - "Colored Emotions"

Πριν από 2 χρόνια το τρίο από τη Minnesota μοίραζε δωρεάν από το bandcamp το "Colored Emotions", τώρα όμως κυκλοφορεί από την Domino και το ομότιτλο του δίσκου τραγούδι είναι το πιο πρόσφατο βίντεό τους.


Appaloosa - "Fill the Blanks"

Το ολίγον παριζιάνικο, ολίγον λονδρέζικο, ολίγον βερολινέζικο ντουέτο της Anne-Laure Keib και του Max Krefelb που γνωρίσαμε πριν από μερικά χρόνια από τις συλλογές της ετικέτας "Kitsune", συμμετέχει τώρα στη συλλογή "After Dark II" μιας άλλης εταιρείας, της "Italians Do It Better", κι αυτό είναι ένα από τα δύο τραγούδια τους που βρίσκονται σ' αυτή τη συλλογή.


ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.