Μουσικη

Ένα weekend με φίλους…

Kυκλοφόρησε το νέο βίντεο της Alison Goldfrapp με τίτλο «Drew»

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45655-95200.jpg

Σήμερα, 17/7, κυκλοφόρησε το νέο βίντεο της Alison Goldfrapp με τίτλο «Drew».

Ασπρόμαυρο, νωχελικά ερωτικό, ένα Σαββατοκύριακο με τρεις φίλους, η αίσθηση του προσωρινού και η μελαγχολία του τέλους. Σε στιγμές του θυμίζει το λιπόθυμο από αγάπη και νιάτα, πλήθος του Being Boring των PSB.

To «Drew» υπάρχει στο νέο (μετά από δύο χρόνια και 6o κατά σειρά) άλμπουμ «Tales Of Us» που κυκλοφορεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2013 από τη Mute, σε παραγωγή της ίδιας της Alison Goldfrapp και του έτερου μέλους Will Gregory. Ηχογραφήθηκε στο στούντιό τους, χαμένο στην ύπαιθρο της Αγγλίας, αν και μόνο το πρώτο κομμάτι που ακούμε αρκεί για να το καταλάβει κανείς.

Το «Tales Of Us» λέγεται ότι είναι μία συμπαγής αφηγηματική σειρά τραγουδιών με ουσιαστικό στίχο και σινεματική αισθητική. Τα τραγούδια έχουν χαρακτήρες – κάθε κομμάτι και ένα πρόσωπο (Jo / Annabel / Drew / Ulla / Alvar / Thea / Simone / Stranger / Laurel / Clay). Έχουν ερωτικές σχέσεις, αδιέξοδα, αγωνία, παραισθήσεις, παραμύθια και ποίηση σαν από παλιούς λαϊκούς θρύλους. Είναι μία νέα, αλλά όπως την αγαπάμε, πλευρά των Goldfrapp.

Το άλμπουμ θα συνοδεύεται από ένα ενιαίο φιλμ το οποίο θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στο 2013, απόσπασμα του οποίου είναι το βίντεο του «Drew». Η σκηνοθεσία ανήκει στη Lisa Gunning, μία γυναίκα την οποία αγαπάει πολύ η Alison και έχει μία ιδιαίτερη σχέση μαζί της, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στους «Sunday Times» παλιότερα.

Οι Goldfrapp ξεκινούν σήμερα την καλοκαιρινή τους περιοδεία από το Manchester International Festival, όπου θα παρουσιάσουν live για πρώτη φορά το «Tales Of Us», ενώ θα τους συνοδεύει η ορχήστρα εγχόρδων του Royal Northern College of Music. Ευρωπαϊκή περιοδεία θα ακολουθήσει τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο (στη λίστα των πόλεων, προς το παρόν, δεν περιλαμβάνεται η Αθήνα).


Info:

Το «Tales Of Us» κυκλοφορεί στις 9/9 σε CD, βινύλιο, digital και ειδικά περιορισμένη έκδοση σε συσκευασία – κουτί όπου θα περιλαμβάνεται cd με αποκλειστικό bonus υλικό και φωτογραφικό hardback βιβλίο με την επιμέλεια της Goldfrapp. 

Σύντομα ανεβαίνει και το νέο website www.goldfrapp.com

http://smarturl.it/talesofusitunes

goldfrapp.sandbaghq.com

Goldfrapp - Drew from Mute on Vimeo.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.