Μουσικη

H Mαρίζα Ρίζου μοιράζεται την μπόσα της ευτυχίας

Η μπόσα νόβα της ευτυχίας

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45326-94616.jpeg

Λίγο πριν την εμφάνισή της στο Benaki Summer Festival μιλά για τις επιρροές της, την αισιοδοξία και τα όμορφα πρωινά του κόσμου.

Από τη διασκευή της "Μπόσας Νόβας του Ησάια" του Φοίβου Δεληβοριά μέχρι το καινούργιο τραγούδι  "Μια 'Αλλη Ευτυχία" τι μεσολάβησε;

Ένας χειμώνας γνωριμίας με το κοινό μέσω των live στο Σταυρό του Νότου, ένα καλοκαίρι ξεσκαρταρίσματος τραγουδιών με ηχογραφήσεις στο στούντιο και τελικά το “Γλυκό Πρωί” από το οποίο επιλέχθηκε το συγκεκριμένο ως πρόμο κομμάτι του δίσκου.

Γιατί big band jazz και τόση αγάπη για τα πνευστά, Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;

Δε θα έλεγα ότι τα ακούσματα στο σπίτι σχετίζονταν με αυτό το είδος μουσικής. Απλώς όταν πρωτοάκουσα τον ήχο της big band ένιωσα κάτι πολύ ιδιαίτερο και έψαξα να μάθω πολλά γι αυτήν την πλευρά της jazz. Τόσο απλά. Σκέτος έρωτας σαν να λέμε.

Η μουσική μέσα στη κρίση μπορεί να δώσει αισιοδοξία;

Κάτι τέτοιο έχει συμβεί στο παρελθόν πολλές φορές σε καιρούς πολέμου και φυσικά θα μπορούσε να συμβεί και τώρα που βιώνουμε έναν πόλεμο άλλου τύπου. Η μουσική αυτή προσωπικά μου δίνει την αίσθηση ότι συνεχώς «γελάει». Η νοοτροπία μου σαν άνθρωπος είναι να χαμογελάω στα δύσκολα, οπότε μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορώ να λυτρωθώ ψυχικά όταν τα πράγματα είναι σκούρα.

Ποιο είναι το ωραιότερο λάιβ που έχετε παρακολουθήσει;

Πιθανότατα αν είχα δει το “The Wall” να έλεγα αυτό (απ’ό,τι έχω ψάξει στο διαδίκτυο και από όσα μου έχουν διηγηθεί πρέπει να είναι κάτι μαγικό), αλλά θα πω του Paul Anka στη Βιέννη. Δε μπορεί κανείς να πιστέψει πως γίνεται αυτός ο άνθρωπος στα 72 του να κάνει τέτοιο λάιβ και να έχει φωνή 25άρη.

Τι να περιμένουμε το Σάββατο στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη;

Ένα live καλοκαιρινό και δροσερό κάτω απ’τα αστέρια, που πέρα από τα τραγούδια του δίσκου, θα έχει και επιλογές πολύ αγαπημένων μου κομματιών. Θα έχω μαζί μου σταθερά τους επτά εξαιρετικούς μουσικούς που με συντροφεύουν στα live. Θα φάμε παγωτό, θα χορέψουμε και θα περάσουμε ένα ξέγνοιαστο βράδυ.

image

 


Η Μαρίζα Ρίζου μαζί με επταμελή σχήμα θα εμφανιστεί το Σάββατο 13 Ιουλίου, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη συμμετέχοντας σ’ ένα καλλιτεχνικό δρώμενο που, από τις 9 ως τις 27 Ιουλίου του 2013, θα μετατρέψει για τρεις βδομάδες το αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Οδός Πειραιώς 138) σε θερινό κινηματογράφο και  συναυλιακό χώρο.  Μαζί με τα τραγούδια από τον πρώτο της δίσκο “Γλυκό Πρωί”, θα διασκευάσει τραγουδια των Aretha Franklin, Frank Sinatra, Nina Simon, Michael Bublé…

Παίζουν οι μουσικοί:

Βαγγέλης Κατσαρέλης: Τρομπέτα

Άγγελος Τζαμαρίας: Τρομπόνι

Αδάμ Δόγκας: Άλτο σαξόφωνο / κλαρινέτο

Δημήτρης Σιάμπος: Κιθάρες

Μάρκος Χαιδεμένος: Πιάνο

Πέτρος Σταμέλος: Ηλεκτρικό μπάσο / κοντραμπάσο

Γιώργος Κασαβέτης: Τύμπανα

Ενορχηστρώσεις: Δημήτρης Σιάμπος

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.