Μουσικη

Τα καλύτερα του 2013 (Vol.4)

Eικόνες, ήχοι και πληροφορίες από τη τέταρτη φουρνιά καλών δίσκων του 2013

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
43522-91341.jpg

H γνώμη των πολλών... Πολλοί κριτικοί εντύπων και μουσικών sites από όλο τον κόσμο συγκλίνουν στα ίδια άλμπουμ κι έτσι δεν αισθάνομαι κι εγώ μόνος... Συγκεντρώνουμε λοιπόν τους δίσκους που –κατά κοινή ομολογία– με κριτικές και υψηλές βαθμολογίες από Uncut, Pitchfork, Spin, Guardian, Q, Mojo, BBC Music, PopMatters, Times, All Music Guide, Paste Magazine, Consequence of Sound κ.λπ. είναι ενδιαφέροντες και σας τους παρουσιάζουμε με βασικές πληροφορίες, βίντεο, ήχο, τρέιλερ και ό,τι άλλο είναι διαθέσιμο.

Πριν λίγες εβδομάδες ανεβάσαμε τo Vol.1 (19/2) και ακολούθησε τo Vol.2 (27/3) και το Vol.3 (8/5) στα οποία μπορείς να ανατρέξεις για να έχεις μια πληρέστερη εικόνα. Τώρα συνεχίζουμε με το Vol.4 και 17 ακόμη άλμπουμ που –εντωμεταξύ– συγκέντρωσαν υψηλή βαθμολογία στις κριτικές. Θα επανερχόμαστε με αυτό το θέμα αρκετές φορές μέσα στη χρονιά, ώστε κάθε τόσο να έχετε μία εικόνα για το τι ενδιαφέρον –κατά τη γνώμη των κριτικών τουλάχιστον– κυκλοφορεί.

Deafheaven - Sunbather

Το ροκ attitude έχει επιστρέψει στο Σαν Φρανσίσκο και φτάνει ως το heavy metal. Με τον 2ο δίσκο τους οι Deafheaven φαίνεται πως κάνουν το: "black metal άλμπουμ της χρονιάς".


The Wonder Years - The Greatest Generation

Μια παρέα από τη Φιλαδέλφεια έρχεται, με τον 4ο δίσκο της, να υποκαταστήσει το κενό που αφήνουν οι (τελειωμένοι πια) Green Day σε αυτό που λέμε pop/ punk. Και το κάνουν και καλύτερα...


Jason Isbell - Southeastern

Ίσως η καλύτερη στιγμή της σόλο δραστηριότητας του κιθαρίστα των Drive-By Trackers.


Marc Ribot's Ceramic Dog - You Turn

Μετά από 5 χρόνια σιωπής το avant-garde και πειραματικό jazz τρίο επιστρέφει με ένα άλμπουμ μισό οργανικό και μισό με τραγούδια. Την παραγωγή έχει κάνει ο Greg Savnier (Deerhoof).


John Murry - The Graceless Age

Ο πρώτος δίσκος του τραγουδοποιού που θυμίζει Springsteen, είναι γεμάτος προσωπικές αναφορές, σκοτεινά σημεία και αγώνες απεξάρτησης.


Chance the Rapper - Acid Rap

Ο πιτσιρικάς από το Σικάγο κυκλοφορεί το δεύτερο mixtape του και συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις. Μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν από το: www.chanceraps.com


Thundercat - Apocalypse

Ο μπασίστας Stephen Bruner κρύβεται πίσω απ' αυτό το project κι εδώ, με την βοήθεια του Flying Lotus, δημιουργούν ένα χαρμάνι ηλεκτρονικών ήχων, τζαζ, σόουλ και space αναζητήσεων.


Daft Punk - Random Access Memories

Μια σοφιστικέ, ραφιναρισμένη και νοσταλγική προσέγγιση του disco ήχου με την βοήθεια πολλών μουσικών από το τότε αλλά και το τώρα. Τώρα η disco όχι μόνο χορεύεται αλλά και ακούγεται.


Laura Marling - Once I Was An Eagle

Η "Joni Mitchell της Αγγλίας" κυκλοφορεί τον 4ο δίσκο της αποδεικνύοντας πως δεν είναι μόνο αυτό.


The Breeders - LSXX (Last Splash: 20th Anniversary Edition)

Το εμβληματικό 2ο άλμπουμ του αμερικάνικου εναλλακτικού συγκροτήματος της Kim Deal και της Tanya Donelly, από τότε που αυτό τον ήχο τον λέγαμε: "κολεγιακό", σε επετειακή επανακυκλοφορία με επί πλέον υλικό. Πέρασαν κιόλας 20 χρόνια από τότε που βλέπαμε: "alternative nation".


Boards Of Canada - Tomorrow's Harvest

Το σκοτσέζικο ντουέτο επιστρέφει μετά από 8 χρόνια, σαν να μην πέρασε μια μέρα...


Jagwar Ma - Howlin

Το ηλεκτρονικό ποπ ντουέτο από την Αυστραλία (Jono Ma και Gabriel Winterfield) κάνει ντεμπούτο με ένα άλμπουμ "made in Paris".


Melt Yourself Down - Melt Yourself Down

Πειραματισμοί, jazz και avant garde από ένα σεξτέτο που κάνει ντεμπούτο.


Tesseract - Altered State

Δεύτερος δίσκος και νέος τραγουδιστής για το αγγλικό progressive/ metal συγκρότημα.


Sigur Ros - Kveilkur

Η παρέα από την Ισλανδία που μας έμαθε να ακούμε ψιθύρους, ως τρίο πλέον, κυκλοφορεί τον 7ο άλμπουμ της και το πρώτο για την XL.


Patty Griffin - American Kid

Στον πιο ακουστικό και εσωστρεφή της δίσκο, τραγουδάει για την απώλεια ή τι παθαίνουν τα κορίτσια όταν χάσουν τον μπαμπά τους.


Vampire Weekend - Modern Vampires of the City

Η εναλλακτική μπάντα με την εξωτική γεύση κάνει τον 3ο της δίσκο να ακούγεται πιο νεοϋορκέζικος από ποτέ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.