Μουσικη

Vasilis Avdelas: The End Is The Beginning

Μια ανεξάρτητη νέα κυκλοφορία

44321-127909.jpg
Γιώργος Μπάκας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
43055-90590.jpg

Τα καταγεγραμμένα βιώματα των δημιουργών πάντα ιντρίγκαραν τους κριτικούς της τέχνης, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες. Η μουσική του Βασίλη Αβδελά είναι ένας βαθύς εξομολογητικός μουσικός συγκερασμός από μελωδίες, υφές, σκέψεις, συναισθήματα, αποδεικνύοντας πως τα δύο χρόνια απουσίας του από το δισκογραφικό γίγνεσθαι ξοδεύτηκαν παραγωγικά και ψυχολυτρωτικά. Το «The End Is The Beginning» συνιστά ένα ολοκληρωμένο, συμπαγές και μεστό έργο που διερευνά ακραίες συναισθηματικές καταστάσεις, πραγματεύεται την έννοια της απώλειας, συναισθηματική ή φυσική, μεταχειρίζεται κάθε ήχο σαν να αντιπροσωπεύει μια ακαριαία αντίδραση απέναντι σε κάποιο εξωτερικό ερέθισμα, πόνου ή χαράς.

Ένα ηχητικό κομψοτέχνημα στο οποίο συνυπάρχει η ambient, η post rock, η ηλεκτρονική, η avant-garde, η jazz και άλλα μουσικά είδη και υποείδη, επεξεργασμένα μέσα από ένα ισχυρό κινηματογραφικό φίλτρο, που σου προσφέρει τη σκηνοθετική μπαγκέτα για να το τοποθετήσεις μέσα στις δικές σου φανταστικές σεκάνς. Δέκα ορχηστρικά κομμάτια, δομημένα με ευφυή και αριστοτεχνικό τρόπο, παιγμένα από φυσικά όργανα, με τη σύμπραξη μελών των 2L8 & Χείλια Λουλούδια, χρωματίζουν τις σκέψεις σου και σε βυθίζουν σε πολυδιάστατα μουσικά και εσωτερικά μονοπάτια. Τον Βασίλη Αβδελά θα τον βρείτε πίσω από side projects, από θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις, αλλά και οπτικοακουστικές εκθέσεις πλάι στην αεικίνητη εικαστικό Σπυριδούλα Ζάχου.

n

Το «The End Is The Beginning» θα το βρείτε στα δισκοπωλεία Λωτός (Σκρα 7, Θεσσαλονίκη), Stereodisc Record Shop (Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη), MWC Graffiti shop (Πλατεία Ιπποδρομίου 10, Θεσσαλονίκη), Vinyl Microstore (Διδότου 34, Αθήνα).

Σε ηλεκτρονική μορφή:http://vasilisavdelas.bandcamp.com/album/the-end-is-the-beginning και με αντικαταβολή στο bavdel@gmail.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.