Μουσικη

Στον κήπο του Μεγάρου

Το καλοκαίρι του 2013 αρχίζει και τελειώνει με τη μαγεία της μουσικής

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
42861-90192.JPG

Όαση ομορφιάς στην καρδιά της πόλης, ο καταπράσινος κήπος του Μεγάρου πρωταγωνιστεί κι αυτό το καλοκαίρι με βραδιές γεμάτες μουσική και γοητεία. Δεκαεπτά συνολικά εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του κήπου που θα καλύψουν το διάστημα των μηνών Ιουνίου – Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.

Ο κήπος ‘άνοιξε’ το καλοκαίρι ‘έφθασε’.

Ο κήπος του Μεγάρου κατέκτησε από τη πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του (τον Ιούνιο του 2010) τις καρδιές των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, και συνδέθηκε με την καλοκαιρινή ξενοιασιά, την ανάλαφρη διάθεση, τις έναστρες νύχτες με μουσική, τραγούδι, χορό, και πολλή γοητεία.

Με χρώματα πολλά και κυρίαρχο το πράσινο (ξεχωρίζει το μωβ της λεβάντας που σηματοδοτεί τις αλέες του), ο κήπος έχει κώδικα ντυσίματος: σορτς και σανδάλια, όλες τις θέσεις ‘διακεκριμένες’ : μπροστά – μπροστά, πίσω στα λοφάκια του, κάτω από τα δέντρα, με αναπαυτικές ‘ψάθες’, σκαμνάκια από το σπίτι ή και τίποτα γιατί όσους θέλουν να είναι όρθιοι κοντά στους καλλιτέχνες και κωδικό στα sms που στέλνονται στους φίλους ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ.

‘Ας αρχίσουν οι χοροί’ θα τραγουδήσει, ανάμεσα σε άλλα πολλά και αγαπημένα, ο Διονύσης Σαββόπουλος που ανοίγει τον κύκλο των εκδηλώσεων με την παραγωγή ‘Παράξενα & Ατόφια’(7/6). Η συνέχεια ανήκει στον Λουκιανό Κηλαηδόνη που προτείνει ένα πάρτυ στον κήπο, τριάντα χρόνια μετά το θρυλικό πάρτυ στη Βουλιαγμένη(15/6). Η μουσική γιορτάζει την ημέρα της στις 21/6 με δύο σκηνές στο κήπο στις οποίες εναλλάσσονται η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, το Melos Brass, οι Helvetic Fiddlers και η Ιντρα Καίην με το γκρουπ της.

Για τη συνέχεια ο Κωστής Μαραβέγιας προτείνει ένα ‘Πικ Νικ με Μαραβέγια’ στο οποίο είναι βέβαιο ότι θα παραστούν χιλιάδες θαυμαστές του(28/6). Ο δημοφιλέστατος Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν χρειάζεται συστάσεις …παρ’όλα αυτά η συναυλία του φέρει τον τίτλο ‘Κυρίες …και κύριοι..Λ. Μαχαιρίτσας’(6/7). Το Ionion Jazz Quintet παρουσιάζει παλιά και νέα δικά του κομμάτια από τον κόσμο της τζαζ(11/7) ενώ η εξαιρετική Τζίνα Φωτεινοπούλου μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο του ελληνικού και ξένου σινεμά με τραγούδια από ταινίες και μιούζικαλ(12/7). Μια εξαιρετική συνάντηση φιλοξενεί ο κήπος στις 13/7 αφού δύο σπουδαίοι πιανίστες, η Έφη Αγραφιώτη και ο Γιώργος Κοντραφούρης ερμηνεύουν ‘μουσική για δύο πιάνα στις παρυφές του κλασικού και της τζαζ’.

Η ηλεκτρονική μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα βρίσκει τη θέση της στον κήπο και όπως πάντα κυριεύει τις καρδιές των πολυπληθών θαυμαστών του(18/7) ενώ η Μαριέτα Φαφούτη θα ξεσηκώσει το κοινό για χορό με τις δικές της διασκευές μεγάλων επιτυχιών των 60ς και των 70ς(19/7). Μια μουσική διαδρομή από τον αμερικανικό νότο έως τη σκηνή της Νέας Υόρκης με όχημα την μοναδική φωνή της Μαρίτας Παπαρίζου, το πιάνο της Βίκυ Στυλιανού και το σαξόφωνο του Γιώργου Κατσαρού είναι η πρόταση της συναυλίας της 20/7. Η αισθαντική φωνή της Ειρήνης Σκυλακάκη σε ροκ επιτυχίες(25/7), η γεμάτη εκπλήξεις συναυλία της Ζωής Τηγανούρια(26/7) και η συναυλία του Συνόλου τζαζ του Ωδείου Αθηνών (27/7) συμπληρώνουν το παζλ των συναυλιών του Ιουλίου.

Ο Σεπτέμβριος ανοίγει με ένα live των Ιμαμ Μπαϊλντί που θα ξεσηκώσουν το κοινό με ένα πρόγραμμα με παλιά ελληνικά τραγούδια παιγμένα ‘αλλιώς’(6/9), συνεχίζεται με τη συναυλία με πρωταγωνιστή την κιθάρα με το μουσικό σύνολο Κίθαρις και τον Ιάκωβο Κολανιάν(7/9) και κλείνει με το σπουδαίο έλληνα συνθέτη Νίκο Ξυδάκη που παρουσιάζει για πρώτη φορά ολόκληρο τον κύκλο τραγουδιών του με τίτλο «Η εκδίκηση της Γυφτιάς», σε μία νέα, ανανεωμένη εκδοχή τους(14/9).

Τα καταπράσινα δέντρα του κήπου ενέπνευσαν την δημιουργική ομάδα του βραβευμένου G Design Studio(Μιχάλης Γεωργίου, Αλέξανδρος Γαβριλάκης, Δημήτρης Στεφανίδης) που υπογράφει την οπτική ταυτότητα των φετινών εκδηλώσεων.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκάς Καρυτινός: Συνέντευξη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και διακεκριμένο μαέστρο.
Λουκάς Καρυτινός: Η όπερα είναι η καρδιά μου και η συμφωνική μουσική η σκέψη μου

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο διακεκριμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό μαέστρος, μιλάει για τη μουσική αλλά και την εκτός μουσικής ζωή, με αφορμή τη συναυλία στο Ηρώδειο στις 12 Ιουλίου, όπου θα διευθύνει την ΚΟΑ με σολίστ την Κάτια Μπουνιτιασβίλι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.