Μουσικη

H αμερικανική περιοδεία των Μy Excuse

Spring Tour 2013 Report

Γιώργος Δημητρακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι Μy Excuse αφού ξεμπέρδεψαν με το jet lang μάς στέλνουν τις εντυπώσεις τους και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη μουσική τους περιπέτεια  στην Αμερική.

39 ημέρες και 24 live shows σε 15 διαφορετικές πόλεις της Αμερικής και του Καναδά.

>>Μετά την επιτυχία του Kickstarter Project προσγειωθήκαμε στο JFK στις 07 Φεβρουαρίου ξεκινώντας το ταξίδι στο όνειρο. 8000 μίλια αυτοκινητόδρομου μας περιμένουν για εμφανίσεις σε 16 πόλεις της Βόρειας Αμερικής. Στη Νέα Υόρκη μάς υποδέχεται ο Ron St Germain. Μας στηρίζει και μας εμψυχώνει σε κάθε  βήμα.

>>Αντίξοες καιρικές συνθήκες, χιονοθύελλες, ανεπαρκής ηχητική υποστήριξη και άπειρα απρόοπτα βρέθηκαν στο δρόμο μας όμως σε κάθε πόλη βρίσκαμε την υποστήριξη των νέων  φαν, το θερμό χειροκρότημα και τη ζεστή αγκαλιά ανθρώπων.

>>Ανάμεσα στις σκηνές που εμφανιστήκαμε και το “Legendary Philly Dobbs” της Philadelphia, ένας ιστορικός χώρος που λειτουργεί από το1974, από τον οποίο έχουν περάσει ονόματα όπως οι Nirvana, Green Day, Pearl Jam, Smashing Pumpkins, Rage Against The Machine, The Offspring. Το να ανακαλύψεις πως σε έναν τέτοιο χώρο υπάρχουν δικοί σου φαν να σε περιμένουν είναι κάτι μοναδικό.

>>Ευχάριστη έκπληξη το κάλεσμα της διοργανωτικής επιτροπής του Millenium Music Conference. Βρεθήκαμε να συμμετέχουμε στη διοργάνωση ενεργά με μία ομιλία γύρω από την επιτυχία του Kickstarter project και για το ταξίδι που κάναμε για να φτάσουμε μέχρι εκεί. Επιλεχθήκαμε ως ένα από τα συγκροτήματα που παρουσίασαν τη μουσική τους στο επίσημο Compilation CD του Millenium Music Conference.

>>Για την έναρξη του Spring Break βρεθήκαμε στο μουσικό φεστιβάλ του Fort Lauderdale όπου γνωρίσαμε και τον Tony Bongiovi, τον ξάδελφο του Jon Bon Jovi και ηχολήπτη στα πρώτα επαγγελματικά χρόνια του Jimmy Hendrix, παραγωγό των Aerosmith, Ramones και δημιουργό των θρυλικών Power Studios.

>>Μετά από 13 ώρες ταξίδι με το van δώσαμε ένα  show στο Visulite Theatre της North Carolina με τον κόσμο να μας πηγαίνει σε encore και να μας ωθεί    να ξαναπαίξουμε το set από την αρχή.

>>Το Detroit ήταν μία από τις πόλεις όπου είχαμε επισκεφθεί κατά τη διάρκεια και του περσινού  tour. Γνώριμο μέρος,  αγαπημένα πρόσωπα, ενημερωμένο κοινό. Εδώ αποδεχθήκαμε και την πρόσκληση σε open mic που διοργάνωσε η Christina, η τραγουδίστρια των Kaleido με την οποία είχαμε ήδη γνωριστεί  στο Appreciation free concert στο Crofoot.

>>Οι έντονες χιονοθύελλες και ο κακός καιρός δεν μας εμπόδισε να φτάσουμε τελικά στη South Dakota σε πόλεις που θεωρούνται «νεκρές» και να δώσουμε δύο από τα καλύτερα live  μπροστά σε αληθινούς ανθρώπους με καθαρό βλέμμα.

>>Η επιστροφή στη Νέα Υόρκη ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν λίγο πριν ξεκινήσει η περιοδεία  στον Καναδά. Στο Tammany Hall και στο Saint Vitus δόθηκαν οι δύο τελευταίες συναυλίες πριν από την αναχώρησή μας για τον Καναδά.

>>Στο Τορόντο του Καναδά μας περίμεναν δύο live στο πλαίσιο του φεστιβάλ CMW (Canadian Music Week). Στις 20/3 ανεβήκαμε στη σκηνή του Hideout ενώ η τελευταία συναυλία δόθηκε στο Sister στις 21/3. Σε μία πόλη που ζούσε στους ρυθμούς του μουσικού φεστιβάλ δώσαμε το στίγμα μας και αποκτήσαμε πολύτιμες εμπειρίες.

Η περιοδεία σε αριθμούς

14.000 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομος

140 ώρες οδήγησης

21 πολιτείες

19 πόλεις

23 live

n

Soundcheck στο Trash Bar της Νέας Υόρκης

με τον Ron St. Germain

n

Φεύγοντας από τη Νέα Υόρκη για την αρχή της περιοδείας στις ΗΠΑ

n

Στη σκηνή του The Delancey της Νέας Υόρκης

n

Ως ομιλητές για την επιτυχία του Kickstarter Project στο Millennium Music Conference

n

Σε live του Millennium Music Conference

n

O Steven με τον Janol “Mecca” Holmes

n

Στη σκηνή του «Da Big Kahuna» στο πλαίσιο του Ft. Lauderdale Music Festival

n

O Steven έξω από το Visulite Theatre στην Charlotte

n

O Steven με τον Tony Bongiovi

n

Πριν το live  στο Crofoot Theater του Detroit

n

Στη σκηνή του Phoenix Lounge της South Dakota

n

Έξω από το Tammany Hall της Νέας Υόρκης

n

Φτάνοντας στο Τορόντο του Καναδά

n

Στο Hide out για την Canadian Music Week