Μουσικη

Οι Imam Baildi και η καλοσύνη των ξένων...

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35008-76781.jpg

H «καλοσύνη των ξένων»... μπορεί να βοηθήσει τους Imam Baildi να ταξιδέψουν στο περίφημο φεστιβάλ SXSW του Τέξας.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανέχειας έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια 3-4 ντοκιμαντέρ και αντίστοιχα άλμπουμ, ακόμη και σινγκλάκια, με τη διαδικασία της συγκέντρωσης χρημάτων μέσω διαδικτύου, το γνωστό πια donation μέσω του οποίου η τέχνη σε ολόκληρο τον κόσμο προχωράει μπροστά, παρακάμπτοντας τις οικονομικές δυσκολίες, την απροθυμία των χορηγών, την έλλειψη ενδιαφέροντος.

Πολλοί άνθρωποι αποδεικνύεται πως είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν έναν –άγνωστό τους– καλλιτέχνη να δημιουργήσει και να εκδώσει τη δημιουργία του. Μία «επένδυση» στο άγνωστο, μία ανιδιοτελής πίστη στην εποχή της καχυποψίας, μία γενναιόδωρη ενέργεια στις εποχές της μιζέριας.

Με τον ίδιο τρόπο τώρα, αλλά με μεγάλο κοινό να τους υποστηρίζει παράλληλα, οι αδελφοί Φαληρέα προσπαθούν να μαζέψουν χρήματα για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα: Να ταξιδέψουν στο «South by Southwest Festival» στο Austin μεταφέροντας χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά τον ήχο τους, που μπλέκει την ελληνική μουσική παράδοση του λαϊκού τραγουδιού με τους σύγχρονους ήχους.

Αν θέλετε να βοηθήσετε ώστε να φτάσει η γεύση από Ιμαμ Μπαϊλντί στους αμερικανούς:

http://www.kickstarter.com/projects/imambaildi/imam-baildis-first-concert-in-the-usa

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.