Μουσικη

Γιατί όλοι μιλάνε για τους My Bloody Valentine;

 Ακούστε εδώ τον νέο τους δίσκο

Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πέρασαν 20+ χρόνια από το μυθικό πιά "Loveless", οι διαφορές γεφυρώθηκαν, ο Kevin Shields βρήκε σημείο συντονισμού με τους υπόλοιπους και αποκατέστησε την σχέση του με την Bilinda Butcher και οι My Bloody Valentine ξαναπήραν μπροστά.

Όπως συμβαίνει πολύ συχνά στην τέχνη, κάτι που πριν από 25 χρόνια ήταν "ακραίο" και "περιθωριακό", να γίνεται αποδεκτό και κανονικό στη συνέχεια. Η κοινωνία έχει πάντα αργά αντανακλαστικά και ζει τα γεγονότα, τον πολιτισμό, την πρωτοπορία, το καινούργιο με μία καθυστέρηση. Λες κι έχουμε ενσωματωμένο ένα συλλογικό delay.

Οι noizy κιθάρες των My Bloody Valentine (και των αντίστοιχων ομοϊδεατών τους) ήταν τότε μιά "περιθωριακή ανορθοδοξία" που το πέρασμα του χρόνου την έκανε αποδεκτή. Καθώς τώρα δεκάδες συγκροτήματα θορυβούν ασύστολα, συγκροτήματα όπως οι My Bloody Valentine ή οι Jesus and Mary Chain θεωρούνται πρωτοπόροι ενός "καθεστωτικού" πιά ήχου.

Η χαλαρή επανασύνδεσή τους πριν από μερικά χρόνια έδωσε ελπίδες για καινούργιο άλμπουμ και ήταν σαφές ότι το γκρουπ δεν είχε ολοκληρώσει αυτό που είχε να πει. Όμως ποτέ δεν είναι αργά... Με 23 χρόνια καθυστέρηση πιάνουν το νήμα από το "Loveless" (που πρόσφατα επανακυκλοφόρησε) και συνεχίζουν για μία δεύτερη περίοδο η οποία, ο χρόνος θα δείξει αν θα δικαιωθεί όπως η πρώτη.

Το νέο τους άλμπουμ "mbv" είναι έτοιμο, το νέο τους site επίσης (www.mybloodyvalentine.org) απ` όπου το διαθέτουν σε 3 διαφορετικά format με ένα θαυμάσιο εξώφυλλο σε διαφορετική απόχρωση γιά την κάθε μία.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε ένα μεγάλο μέρος του: