Μουσικη

Βενετσιάνικες νύχτες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Tο ιταλικό σύνολο παλαιάς μουσικής La Venexiana θα ερμηνεύσει έργα Βιβάλντι

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
33970-75082.jpg

Tο φημισμένο ιταλικό σύνολο παλαιάς μουσικής La Venexiana θα ερμηνεύσει έργα Βιβάλντι σε συνεργασία με τη φημισμένη Ιταλίδα υψίφωνο Roberta Mameli. La Venexiana ήταν ο τίτλος ενός αριστουργήματος του ιταλικού θεάτρου, μιας έξοχης αναγεννησιακής κωμωδίας ενός ανώνυμου δημιουργού, η οποία θεωρείται πρόδρομος της commedia dell' arte. Η γλώσσα του έργου συνδυάζει λόγια και διαλεκτικά στοιχεία της τότε καθομιλουμένης, ενώ η δραματουργία αποδίδει με πειστικότητα την κοινωνία και τα ήθη εκείνης της εποχής.

Έτσι, το μουσικό σύνολο La Venexiana, εμπνεόμενο από το έργο αυτό, επιχειρεί μέσα από τις ερμηνείες του να δώσει έμφαση στη θεατρικότητα, στην ποιητικότητα, στις λεπτές αποχρώσεις της γλώσσας και στην αντίθεση μεταξύ θρησκευτικού και κοσμικού στοιχείου. Τα μέλη του πολυβραβευμένου συγκροτήματος είναι έμπειροι σολίστ εξειδικευμένοι στην παλαιά μουσική και συγκεκριμένα στα ιταλικά μαδριγάλια, αλλά τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για την τζαζ. Μάλιστα, ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε πριν από δύο χρόνια η παράστασή τους «Ο Χέντελ συναντά την τζαζ».

Το πρόγραμμα των Venexiana περιλαμβάνει άριες του Βενετσιάνου βιρτουόζου βιολονίστα και συνθέτη Αντόνιο Βιβάλντι (1678-1741) από περισσότερο ή λιγότερο γνωστές όπερές του, ενώ τα φωνητικά μέρη θα τραγουδήσει η υψίφωνος Roberta Mameli, μια λυρική ερμηνεύτρια με ευρύ ρεπερτόριο που εκτείνεται από το Μπαρόκ έως τον 20ό αιώνα.


Info: Σάββατο 2/2, 20.30,Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης €12, 22, 32, 45 (Διακεκριμένη Ζώνη). € 7 (Φ/Παιδιά/Άνεργοι/ ΑΜΕΑ), 9 (65+/ πολύτεκνοι). Πληροφορίες: 210 7282.333, www.megaron.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.