Μουσικη

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: H Ιζαμπέλ Ντρυέ τραγουδάει Lieder

Ένα μουσικό τοπίο που εκτείνεται από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα

Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνοδευόμενη από την καταξιωμένη πιανίστα Αν Λε Μποζέκ, η γαλλίδα μετζοσοπράνο Ιζαμπέλ Ντρυέ θα ερμηνεύσει μελωδίες και τραγούδια γάλλων, αυστριακών και αμερικανών συνθετών. Το ρεσιτάλ της εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Σειράς Rising Stars («Ανατέλλοντες Αστέρες»), η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Προγράμματος «Πολιτισμός» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ιζαμπέλ Ντρυέ είναι αριστούχος απόφοιτος του περίφημου Εθνικού Ωδείου του Παρισιού (2007) και αποδέκτης βραβείων μουσικών φορέων διεθνούς κύρους: Adami-«καλύτερη κλασική τραγουδίστρια της χρονιάς» (2007), Διεθνής Μουσικός Διαγωνισμός «Βασίλισσα Ελισάβετ»-β΄ βραβείο (2008) και Victoire-Γαλλικά Βραβεία Κλασικής Μουσικής (2010). Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα διαφορετικού ύφους, μπαρόκ, κλασικά αλλά και μοντέρνα. Έχει σπουδάσει επίσης ηθοποιός και είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας « La Carotte » που έχει έδρα στην Μπεζανσόν και συνδυάζει το θέατρο με την τέχνη του τσίρκου και τη μουσική.

Για το πρόγραμμά της η Γαλλίδα μεσόφωνος Ιζαμπέλ Ντρυέ επέλεξε μελωδίες του Ανρί Ντυπάρκ, του Κλωντ Ντεμπυσσύ, του Γκούσταβ Μάλερ, του Αλεξάντερ φον Τσεμλίνσκυ και του Τζωρτζ Κραμπ δημιουργώντας ένα μουσικό τοπίο που εκτείνεται από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα και καλύπτει ευρύ φάσμα τεχνοτροπιών, από τον γαλλικό Ρομαντισμό και Ιμπρεσιονισμό μέχρι το σύγχρονο αμερικανικό μεταμοντερνισμό.


Info: Τρίτη 15/1, 20.30 Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος €20,12, 5(Φ/Νέοι/Άνεργοι/ΑΜΕΑ), 8 (65+/Πολύτεκνοι) τηλ. 210 7282.333, www.megaron.gr